Shahin Gheiybe in de instagram-video.
Volledig scherm
Shahin Gheiybe in de instagram-video. © Politie

Ontsnapte crimineel plaatst schaamteloze video op Instagram: ‘hij waant zich onaantastbaar’

Brabander Shahin Gheiybe staat sinds een week op de Nationale Opsporingslijst, maar dat weerhoudt hem niet zelf de aandacht te trekken. Op Instagram circuleerde een video van hem, waarin hij provocerend vertelt dat hij geniet van zijn vrijheid en lekker bier.

  1. Ontsnapte gevangene die op twee Bosschenaren schoot hoort bij meeste gezochte personen van het land: ‘Hij wilde me echt vermoorden’

    Ontsnapte gevangene die op twee Bosschena­ren schoot hoort bij meeste gezochte personen van het land: ‘Hij wilde me echt vermoorden’

    DEN BOSCH - Shahin Gheiybe uit Rosmalen behoort sinds vandaag tot de meest gezochte personen van Nederland. De man, die in 2009 in Den Bosch twee mensen neerschoot, is op de Nationale Opsporingslijst gezet. Hij moet nog een straf van 11 jaar uitzitten voor de dubbele poging tot moord, maar ontsnapte in 2011 uit de Bredase gevangenis. In Opsporing Verzocht is vanavond aandacht besteed aan de 35-jarige man.
  2. Gezochte 'gangster' schoot zijn zakenpartners bijna dood in Den Bosch: wat gebeurde er tijdens de deal?

    Gezochte 'gang­ster' schoot zijn zakenpart­ners bijna dood in Den Bosch: wat gebeurde er tijdens de deal?

    DEN BOSCH/ROSMALEN - De 35-jarige ontsnapte gevangene Shahin Gheiybe die dinsdag op de Nationale Opsporingslijst werd gezet, heeft altijd ontkend dat hij zijn zakenpartners in Den Bosch wilde vermoorden door hen dood te schieten. Zijn advocaat van destijds, Bram Moszkowicz, zei tijdens de zitting in 2010 dat zijn cliënt schoot omdat hij zich ernstig door iemand bedreigd voelde. Hoe kon het toch zo mislopen op die zomerse maandagavond in juli 2009?