De Serval, genaamd Baco, is weer bij zijn baasjes.
Volledig scherm
De Serval, genaamd Baco, is weer bij zijn baasjes. © Politie Limburg

Ontsnapte serval Baco teruggevonden: ‘Het zijn nu heel hippe huisdieren’

De luipaardachtige kat die sinds vanochtend werd vermist vanuit de Brunssumse wijk Treebeek is terecht. De serval, genaamd Baco, is een grote katachtige die qua kleuren een beetje lijkt op een luipaard. Hij werd vanavond aangetroffen en is terug gebracht naar zijn baasjes. 

9 reacties

 • Jose Derksen

  3 dagen geleden
  Toch verstandig zijn en jammer maar helaas toch afscheid nemen van 't beestje
 • L.C.M van Bergem

  3 dagen geleden
  Als je echt van dieren houdt, laat je ze in hun natuurlijke omgeving opgroeien. Zo'n schitterend wild dier thuis houden is egoïstisch.
 • Anoniem

  3 dagen geleden
  Wilde dieren horen in het wild in de natuur en in hun eigen leefomgeving te leven en NIET in huiskamers van zgn dierenliefhebbers. Deze mensen hebben zo'n dier om hun eigen ego op te krikken. Het wordt heel hoog tijd dat in Den Haag nu eens een besluit genomen wordt dat van oorsprong wilde dieren TOTAAL VERBODEN wordt om als "huisdier" te houden. Liefst vandaag nog! J.Hendrickx
 • L Koenraad

  3 dagen geleden
  Het thuis houden van zulke dieren zou verboden moeten worden. Een serval IS geen huisdier. Mijn man (een 100% kattenmens) zegt ook zich wel 2 keer te bedenken, nou dat zegt genoeg lijkt me.Mensen halen vanwege de corona impulsief van alles in huis. De asiels zijn leeg, maar Oh Wee als straks het normale leven weer begint dan wordt er van alles gedumpt. In het gunstigste geval in een asiel of dierenopvang, in het ongunstigste geval gewoon ergens op straat of in wat wij natuur noemen. L.Koenraad
 • Deetje

  3 dagen geleden
  Het moet steeds gekker lijkt wel, dit zijn geen huisdieren! Maar zo zijn er nog heel veel andere dieren die in huis gehouden worden, terwijl ze daarvoor niet geschikt zijn. Egels, eekhoorntjes en ga zo maar door. Triest. Maar goed, een hond of kat waar niet goed voor wordt gezorgd is net zo zielig. Eindeloze discussie vrees ik.
 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.
 1. Kanaaleiland Jersey middelpunt van diplomatieke rel
  Play

  Kanaalei­land Jersey middelpunt van diplomatie­ke rel

 2. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'
  Play

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongeloof­lijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'