Johan Remkes tijdens een werkbezoek aan Campus Eemsdelta.
Volledig scherm
Johan Remkes tijdens een werkbezoek aan Campus Eemsdelta. © ANP

Onvrede over aanstelling Remkes als bemiddelaar boeren en politiek: ‘Rode lap op een stier’

UPDATEDe aanstelling van Johan Remkes als bemiddelaar tussen boeren en politiek kan de boerenacties van morgen wel eens extra kracht geven. Dat zegt Bart Kemp van Agractie, die de aanstelling van Remkes ‘weinig tactvol’ vindt. Hij verwacht dat de bekendmaking vandaag als ‘een rode lap op een stier’ kan werken. 

59 reacties

 • Manni

  4 weken geleden
  Ik verwacht dat Remkes, die deze stikstof aanpak in grote lijnen zelf op papier heeft gezet, nu gaat zeggen dat hij het verkeerd heeft gezien en dat er in wezen geen stikstofcrisis is. De boeren hoeven niet worden uitgekocht of onteigend en dat er verder een open gesprek komt waarvan de uitkomst door de boeren mag worden bepaald. Gelooft u dat ook? Remkes als bemiddelaar, weer een gigantische misser van dit blinde, onkundige kabinet.
 • A. Kruit-van heumen

  4 weken geleden
  Bedankt PvdA om de meerderheid te verlenen in de 1 ste kamer mbt CETA-handelsverdrag met Canada. Hiermee storten jullie de boeren in Nederland rechtstreeks de afgrond in. PvdA stond toch voor de gewone man die hard werkend zijn kost verdienden. Of dansen jullie nu naar de pijpen van Groen Links? Jammer, gemiste kans voor PvdA om te tonen dat arbeid moet lonen.
 • Y bethume

  1 maand geleden
  @Hans Kuypers...Sorry, maar dàt is nu precies waar niemand van de betrokken partijen vertrouwen in heeft. Die goede deal op basis van evt.compromissen etc. En minstens enig vertrouwen in een bemiddelaar zou toch een basis moeten zijn.
 • Hans Kuypers

  1 maand geleden
  Het gaat de boeren volgens mij niet zozeer over Remkes, maar meer het mandaat van Remkes. Dat mandaat heeft als basis het besluit dat ons hoogste politieke orgaan in de democratische rechtstaat heeft genomen. Als je dat niet accepteert, moet je naar de Tweede Kamer om je gelijk te krijgen en anders verwerp je de principes van de rechtstaat. Dus mijn voorstel is: Ga praten en probeer er een goede deal uit te halen.
 • Barend Stofkoper

  1 maand geleden
  Stel een bemiddelaar voor die door beide partijen wordt geaccepteerd.
 1. Tien panden ontruimd om grote brand bij snackbar, explosiegevaar geweken

  Tien panden ontruimd om grote brand bij snackbar, explosiege­vaar geweken

  De grote, uitslaande brand die zondagavond laat uitbrak bij een snackbar aan de Hoofdstraat Oost in het centrum van Wolvega (Friesland) is onder controle. Door de brand was een gaslek ontstaan, waarop de brandweer besloot om de omgeving te ontruimen. Volgens een woordvoerder van de brandweer ging het om zeker tien omliggende panden. De bewoners mochten na enkele uren weer terug naar hun woningen. De brandweer is nog wel bezig met nablussen.