Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Hoogveld Bart

Oogfonds en lenzenfabrikant slaan alarm: kinderen zien steeds slechter door turen naar schermen

Kinderen zijn vaker bijziend doordat ze te lang naar beeldschermen en boeken staren. Om massale oogproblemen te voorkomen, starten het Oogfonds en de Gelderse lensfabrikant Procornea een campagne.

De campagne tegen bijziendheid (niet goed veraf kunnen zien) begint maandag bij wijze van proef bij opticiens in Arnhem en Rotterdam en later in de week bij een zaak in Ruurlo, maar barst in februari pas echt los.

Dan worden basisscholen benaderd met de oproep kinderen niet langer dan twintig minuten te laten lezen of op een mobiel of tablet te laten kijken. Ook komt er een radiocampagne en worden kinderen via ‘influencers’ op de populaire app TikTok gewezen op de gevaren van langdurig mobielgebruik.

Poll

Een campagne om beeldschermgebruik door kinderen te verminderen, heeft alleen nut als ook ouders worden benaderd

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
6266 stemmen
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Coronavirus op eiland Tenerife en seksuele voorlichting met Kim Holland in Ochtend Show to go

    Coronavi­rus op eiland Tenerife en seksuele voorlich­ting met Kim Holland in Ochtend Show to go

    Pornoactrice en ondernemer Kim Holland is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Holland vertelt ons over de seksuele voorlichting op scholen in het land. Techverslaggever David Bremmer gaat in op de groeiende commotie rond 5G-zendmasten. We skypen hier ook over met Leo Lagendijk van het Kennisplatform EMV. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.