Volledig scherm
De baby kwam in bakkerij in Hulst, Zeeland ter wereld. © HVZeeland

Ook baby overleden na spoedbevalling in bakkerij Hulst

De baby die vorige week maandag na een spoedbevalling werd geboren in een bakkerij in Hulst is overleden. Dat blijkt uit overlijdensadvertenties in de PZC.

Het kindje werd met een spoedkeizersnede ter wereld gebracht nadat de moeder in de winkel een hartstilstand had gekregen. De vrouw werd ter plekke gereanimeerd en net als de baby in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vergevoerd. 

De vrouw overleed afgelopen woensdag, de toestand van het kindje was toen nog zorgwekkend. 
De bakkerij, waar de vrouw werkzaam was, werd na het incident gesloten.

Eén van de 
rouwadvertenties is geplaatst door medewerkers van de bakkerij in Hulst. De andere twee door vrienden.

Diepe rouw

,,Heel Hulst is in diepe rouw'', zei burgemeester Jan-Frans Mulder na het overlijden van de moeder. ,,Het is een persoonlijk drama, iedereen in Hulst leefde en leeft intens mee met de familie. De medewerkers van de hulpdiensten hebben enorm hun best gedaan en heel goed werk verricht; ook voor hen is dit vreselijk ingrijpend.'' De burgemeester roept iedereen op, de familie vooral rust te gunnen in deze trieste periode.

Een kennis van de familie meldde eerder aan RTL Nieuws dat er intens verdriet is. ,,We kunnen het nog niet bevatten. Het was de laatste dag voor haar zwangerschapsverlof. Het is verschrikkelijk, zo'n groot verdriet.''

  1. Kan ‘cokedorp’ Urk het zelf nog oplossen?
    PREMIUM

    Kan ‘cokedorp’ Urk het zelf nog oplossen?

    Smokkel en Urk. Ze horen een beetje bij elkaar, zeggen ze zelf op het voormalige Zuiderzee-eiland. Maar de golf drugszaken die Urk nu overspoelt, baart het dorp grote zorgen. ,,Het is om moedeloos van te worden, iedereen kent wel iemand die erbij betrokken is’’, sombert dominee Van Zanden. Op Urk lossen ze de problemen het liefst zelf op, maar lukt dat nog met deze zware criminaliteit? ,,Een utopie’’, denkt criminoloog Kolthoff.