Ook in Duitsland aandacht voor nieuws uit Drenthe.
Volledig scherm
Ook in Duitsland aandacht voor nieuws uit Drenthe. © Website Bild

Ook buitenlandse aandacht voor nieuws over gezin dat jarenlang in Drentse schuilruimte verbleef

Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland is er inmiddels volop aandacht voor de ontdekking van een gezin dat minstens negen jaar in een Drentse schuilruimte verbleef. De BBC, de Süddeutsche Zeitung en Kronen Zeitung besteden onder andere aandacht aan de ‘uitzonderlijke situatie', zoals burgemeester Roger de Groot van de gemeente De Wolden het nieuws vanmiddag omschreef tijdens een persconferentie. 

BBC News omschrijft hoe het gezin ontdekt werd door de politie, nadat een van de zes volwassen een biertje ging drinken in een ‘pub’ in het naastgelegen dorp. Ook geeft de nieuwssite een omschrijving van de boerderij en het dorp Ruinerwold, dat ‘minder dan drieduizend inwoners telt'. 

Volgens The New York Times proberen de Nederlandse autoriteiten het verhaal duidelijk te krijgen rond een familie die totaal geïsoleerd is aangetroffen op een boerderij in Ruinerwold, zo’n 130 kilometer ten noordoosten van Amsterdam. 

De Kronen Zeitung schrijft over een ‘drama in Niederlanden’ waar een ‘man jarenlang met vijf kinderen in een provisorisch ingerichte, kleine ruimte woonde'. Met foto's van de woning, tweets van De Telegraaf en een kaart om aan te duiden waar Ruinerwold ten opzichte van Duitsland ligt, wordt het verhaal verder uitgelegd. 

De Süddeutsche Zeitung doet kort en zakelijk verslag van de ontdekking door de Nederlandse politie van het gezin in een ‘afgelegen boerderij in het oosten van het land'. 

De Oostenrijkse krant Die Presse schrijft over de familie die de kelder jarenlang niet verlaten zou hebben.
Volledig scherm
De Oostenrijkse krant Die Presse schrijft over de familie die de kelder jarenlang niet verlaten zou hebben. © Website Die Presse
Aandacht bij De Standaard voor het gezin in Drenthe.
Volledig scherm
Aandacht bij De Standaard voor het gezin in Drenthe. © Website De Standaard