Archiefbeeld: Topkok Ron Blauw, Peter Koelewijn docent visopleiding en visspecialist Adriaan van Moort keuren haringen uit het eerste vaatje Hollandse Nieuwe op dat wordt geveild (2016)
Volledig scherm
Archiefbeeld: Topkok Ron Blauw, Peter Koelewijn docent visopleiding en visspecialist Adriaan van Moort keuren haringen uit het eerste vaatje Hollandse Nieuwe op dat wordt geveild (2016) © ANP

Ook dit jaar late opening van het haringseizoen

De start van het haringseizoen is dit jaar vastgesteld voor woensdag 14 juni. Daarmee is ook dit jaar door de branche gekozen voor een relatief late datum waarop de dit jaar te vangen Hollandse Nieuwe voor het eerst te verkrijgen zal zijn. De kans dat de start van het seizoen moet worden uitgesteld omdat er nog geen voldoende vette haring beschikbaar is, wordt daarmee verkleind.

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
    19

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.