Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Ook in ons land geilen vrouwenhaters van de SGP en FvD openlijk op het idee dat abortus verboden wordt

ColumnLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

88 reacties

 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Er is bezorgdheid geuit bij vele over een mogelijk verband tussen abortus en borstkanker omdat wordt aangenomen dat abortus de normale cyclus van hormonen tijdens de zwangerschap onderbreekt en deze ontwikkelen van borstkanker bevorderen. De resultaten naar het verband tussen borstkanker en geïnduceerde abortus verschillen vaak, afhankelijk van hoe het onderzoek is uitgevoerd. Cohortstudies die records gebruikten om de geschiedenis van abortussen te bepalen, hebben een verhoogd risico gevonden.
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Alle linksdenkende probeerden de conservatieve rechters van het Hooggerechtshof te intimideren, toen deze beslissing werd uitgelekt en het werkte niet, dus zetten ze hun onzinnige gekrijs op het maximale. "Het Hooggerechtshof is onwettig." Dat zeiden ze niet toen het Hooggerechtshof vijftig jaar geleden de verkeerde uitspraak deed in Roe vs Wade. Leef door de rechterlijke macht, sterf door de rechterlijke macht. Trump deed het erg goed. Wij normale mensen willen gewoon met rust gelaten worden..
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Het congres is de wetgevende tak van de federale overheid en maakt alle wetten. Er is de US Senaat en het US Huis van Afgevaardigden. Iedereen die in een van beide kamers is gekozen, kan een nieuwe wet voorstellen. Het congres maakt en keurt wetsvoorstellen goed. De president kan die wetsvoorstellen dan ondertekenen. Federale rechtbanken kunnen de wetten herzien om te zien of ze in overeenstemming zijn met de grondwet. Als een rechtbank een wet ongrondwettelijk vindt, kan hij deze schrappen.
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  "Het federale recht op abortus in de Verenigde Staten." Er is constant verwardheid van mensen, die geen barst van Amerika weten! Dat abortus het een grondwettelijk recht is en dat het in de grondwet staat geschreven is een fabeltje/leugen/onzin. Er was 50 jaar geleden een rechtszaak "Roe v. Wade", in het voordeel van Roe, dat ze een abortus kon hebben in Texas. De U.S. Supreme Court gaf hun opinie, maar het was wettelijk niet toegestaan, rechters mogen géén enkele wetten maken...
 • J Zeeman

  2 maanden geleden
  Dus als je tegenstander bent van abortus en dat zegt (naar alle eer en geweten) ben je dus een vrouwenhater? Alhoewel ik genoemde partijen geen warm hart toedraag gaat me dit te ver. Ik heb ook grote moeite met abortus en de redenatie "het is mijn baarmoeder dus ik mag beslissen" ga ik ook niet in mee, het leven in die baarmoeder is nl van dat ongeboren kind, niet van jou maar dat is mijn mening, en zo redeneert mijn vrouw ook. Uitzonderingen kunnen maar mogen andere mensen anders denken?