Volledig scherm
© afp

Ook meer wanbetalers bij de golfclub

De economische crisis gaat niet ongemerkt voorbij aan golfclubs, jachthavens en exclusieve stalhouderijen. De clubs krijgen steeds vaker te maken met mensen die de rekening niet betalen en schakelen vaker een incassobureau in.

Emile Spruijt, directeur van Straetus Incasso, geeft aan dat hij een heel nieuwe groep opdrachtgevers ziet. 'Het gaat om bedrijven die opereren in het luxe segment van de vrijetijdssector. In het verleden hadden zij af en toe wel eens een klant die slecht van betalen was. Maar nu zijn het er soms wel 15 tot 20 keer zo veel als een jaar geleden', aldus Spruijt vandaag.

Hij stelt vast dat bedrijven een enkele openstaande rekening nog wel kunnen afboeken, maar dat ze een andere oplossing moeten zoeken als het aantal vorderingen toeneemt. 'Bij enkele opdrachtgevers is het aantal dubieuze debiteuren dusdanig toegenomen, dat ze zelf in de problemen komen wanneer zij er niet in slagen de achterstallige rekeningen alsnog te innen.'

 1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
  PREMIUM
  Geldoorlog in Europa

  Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

  De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?
 2. Einde aan onzekerheid: Nederlands 'coronaschip' mag aanmeren in Florida
  UPDATE

  Einde aan onzeker­heid: Nederlands 'corona­schip' mag aanmeren in Florida

  De kogel is door de kerk: het door het coronavirus getroffen cruiseschip MS Zaandam mag vanavond onder strikte voorwaarden aanmeren in Port Everglades, bij Fort Lauderdale in Florida. Dat heeft burgemeester Dean Trantalis vanavond bekendgemaakt. De gouverneur van Florida verzette zich al dagen tegen de komst van het Nederlandse cruiseschip, maar werd onder andere door president Donald Trump onder druk gezet.