Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Ook ná brexit studeren in Verenigd Koninkrijk

OpinieStudenten vragen zich af of ook na de brexit studeren in het Verenigd Koninkrijk goed mogelijk blijft. Hou de poort naar de overkant van het Kanaal open, betoogt Meeke Roet van Nederlandse Wereldwijde Studenten. Dat is in het belang van Nederland.

Quote

Brexit succesvol vormgeven mét de Britten, in plaats van tégen hen

Meeke Roet

Voor de ruim 7.000 Nederlanders die voltijds studeren in het Verenigd Koninkrijk, alsmede voor de duizenden Europese studenten die met hen aan de andere kant van het Kanaal studeren, is de brexit een grote klap. Blijft het collegegeld betaalbaar? Mag ik een bijbaan hebben als ik straks een visum nodig heb? Kan ik mijn studie afmaken? 

Als netwerk van Nederlanders die een volledige studie in het buitenland volgen maakt Nederlandse Wereldwijde Studenten zich zorgen om de gevolgen van de brexit voor studenten. Al eeuwenlang hebben zij de mogelijkheid om te studeren aan Britse universiteiten, waar ze zich ontwikkelen en een netwerk opbouwen in de Britse academische wereld en het bedrijfsleven. Dit is niet alleen voor henzelf van grote waarde, maar ook voor Nederland, aangezien het VK een van onze belangrijkste handelspartners is.