Ook na vandaag blijft het zonnig en lenteachtig

Vroege vogels moesten vanmorgen op sommige plekken in het land autoruiten krabben, maar dat is een van de laatste streken van Koning Winter. Vanmiddag wordt het (vrij) zonnig en lenteachtig. Het mooie voorjaarsweer laat ons tot later volgende week niet meer in de steek.

Gisteren en eergisteren werden regionaal al warme dagen-records gebroken en ook vandaag doet een gooi naar de warmste 17 februari sinds het begin van de metingen in 1901. De temperatuur loopt op naar 11 graden op de Wadden tot 16 graden in het zuidoosten van het land. 

Ook de komende periode blijft het nog zacht tot zeer zacht voor de tijd van het jaar, zo meldt weerman Wilfred Janssen van Weerplaza. ,,Normaal ligt de temperatuur rond de 6 graden, de komende periode zien we echter steeds de dubbele cijfers terugkeren op de thermometers.”

Alleen dinsdag en woensdag halen mogelijk de dubbele cijfers net niet in De Bilt. Later volgende week zorgt een nieuw hogedrukgebied weer voor rustig en mogelijk opnieuw zeer zonnig en zeer zacht weer. De temperaturen in de nacht blijven vrij laag met kans op vorst.

Volledig scherm
Mensen genieten bij Hotel New York in Rotterdam van de lentezon. © ANP

Supermaan laat zich zien

Hoewel de zogenaamde supermaan pas dinsdagavond verwacht wordt, zag de maan er vanmorgen ook al spectaculair uit. De volle maan lijkt bij een supermaan veel groter dan normaal. Ook is het maanlicht feller dan bij een gebruikelijke volle maan. De komt doordat het hemellichaam dichter bij de aarde staan dan gemiddeld. De maan lijkt het grootst aan het begin van de avond, wanneer de zon net onder is.