In Leeuwarden verzamelden zo’n 25 vrachtwagens, tientallen auto’s en een aantal tractoren, om vervolgens langs alle elf Friese steden te rijden uit protest tegen de coronaregels.
Volledig scherm
In Leeuwarden verzamelden zo’n 25 vrachtwagens, tientallen auto’s en een aantal tractoren, om vervolgens langs alle elf Friese steden te rijden uit protest tegen de coronaregels. © ANP

Ook ‘Vrijheidskonvooien’ op Nederlandse wegen: ‘Het is ontstaan uit een Telegram-groep’

UpdateOp verschillende plekken in Nederland rijden vanmiddag mensen in een konvooi van onder meer auto’s, vrachtwagens en tractoren. De actie is geïnspireerd op het zogenoemde Vrijheidskonvooi in Canada waarmee duizenden mensen protesteerden tegen de coronaregels. ,,Wij willen ook onze vrijheid terug’’, zegt deelnemer Danny Vermeeren (63).

 1. Kettingbotsing achter expres langzaam rijdende demonstranten op A2, jonge kinderen betrokken
  PREMIUM
  Update

  Kettingbot­sing achter expres langzaam rijdende demonstran­ten op A2, jonge kinderen betrokken

  Op de A2 tussen Maarheeze en Leende heeft zondagmiddag een kettingbotsing plaatsgevonden met vijf auto’s. Dat gebeurde rond 13.15 uur in de richting van Eindhoven, vlak voor Leende. Het ging mis achter een aantal truckers en automobilisten die uit protest tegen het coronabeleid langzaam over de snelweg reden. Ook op viaducten zijn veel mensen met vlaggen en borden te zien.
 2. ‘Vrijheidskonvooi’ Canadese truckers arriveert in Ottawa, ‘Trudeau in veiligheid gebracht’
  Play
  Video's

  ‘Vrijheids­kon­vooi’ Canadese truckers arriveert in Ottawa, ‘Trudeau in veiligheid gebracht’

  Duizenden mensen zijn inmiddels - onder het zogenoemde Vrijheidskonvooi - zaterdag in de Canadese hoofdstad Ottawa aangekomen. Een gedeelte daarvan is met de truck vanuit Vancouver gekomen om te protesteren tegen het coronabeleid van de Canadese regering. De autoriteiten verwachten zo'n tienduizend demonstranten. In Ottawa is het op het ogenblik bitter koud met een temperatuur van -21 graden.