Ook zorg voor ongevaccineerden? ‘Ongehoord als we consequenties maar moeten aanvaarden’

videoHebben ongevaccineerden net zo veel recht op zorg als gevaccineerden? Die vraag komt in het publieke debat steeds vaker op door de toestroom van coronapatiënten uit de Biblebelt. We vragen het een gereformeerde dominee en twee hoogleraren.

119 reacties

 • Bender

  1 jaar geleden
  Wat maakt dat je geen vaccin wil en wel een ziekenhuis opname ? Dat begrijp ik serieus niet.
 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Ik vind het heel simpel,we zijn verantwoordelijk voor ons zelf en mogen anderen geen geweld aandoen,dat laatste moet genoeg zijn,want als je niet gevaccineerd bent doe je een ander geweld aan
 • E.V.A. Westra

  1 jaar geleden
  ik heb een paar berichten doorgelezen en ik kom toch wel erg vaak het woord "schuld" tegen. Dat zal dan ook wel weer iets met de indoctrinatie van "het geloof" te maken hebben. Niemand heeft in mijn ogen schuld aan iets als een pandemie. Nou ja, misschien de chinezen die vieze vleermuizen eten, maar die zijn ver weg. Mijn vriendin laat zich niet vaccineren, voor mij onbegrijpelijk, maar ik respecteer haar keuze. Maar zij doet dat wel met de zin er achter: en ik aanvaard alle consequenties.
 • Inge de Zwart-Ras

  1 jaar geleden
  Als de vaccinaties op tijd waren geweest, had mijn man nu nog geleefd. Terwijl hij op de ic lag viel zijn uitnodiging voor zijn vaccinatie thuis in de bus. Te laat! En deze egoïsten laten zich bewust niet vaccineren, laten ze dan ook de consequenties dragen. Jullie god heeft het dan toch zo gewild? Klop dan ook niet bij het ziekenhuis aan. Als jullie dood gaan kom je toch in de hemel? En dat is toch jullie doel in het leven? Houdt die ziekenhuisbedden vrij voor mensen die ze echt nodig hebben!
 • Simone Dekker

  1 jaar geleden
  Inderdaad Jack Dekker, we hebben allemaal een persoonlijke reden om je wel of niet te laten vaccineren. Heb respect voor de eigen keuze die iemand maakt hierin! Het is inderdaad nooit Je kan toch niet zeggen dat op basis daarvan je wel of geen recht op zorg hebt, wat een onzin Ieder mens heeft recht op Zorg! Ze hadden beter wat minder kunnen bezuinigen en de zorg op peil kunnen houden, dan hadden we geen bedden of personeel probleem gehad! Die lui in Den haag op de schop zou ik zeggen!