Volledig scherm
PREMIUM
Wim de Bruin preekt in de Christelijke Gereformeerde Kerk. © Rob Voss

Op de kansel na ‘Nashville’: ‘Lang hebben we gedacht dat homo’s het probleem zijn’

En toen was het zondag. Hup, naar de kerk. Wat zouden de orthodoxe predikanten te vertellen hebben na de week van de ‘homohatende’ Nashville-verklaring, zelfs al is die inmiddels weer in de la verdwenen?

Als ie er niks over had gezegd, zouden de kerkgangers in Oldebroek ook gedacht hebben: leeft hij op een andere planeet? Dat besefte dominee Rinie van Reenen van de Nederlandse ‘Nashville-groep’ (de mannen achter dat omstreden ‘anti-homopamflet’) ook. En dus zei hij vanochtend vóór aanvang van de ochtenddienst in de Hersteld Hervormde Gemeente in Oldebroek iets over zichzelf. ,,En dat doe ik anders nóóit.”

  1. Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een kajak-ongeluk’

    Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een ka­jak-ongeluk’

    Een jaar na de vermissing van ICT-expert Arjen Kamphuis staakt de Noorse politie haar onderzoek. De politie ter plekke gaat uit van een kano-ongeluk als meest reëel scenario voor de verdwijning. Een van de grote mysteries in de zaak lijkt wel opgelost: Kamphuis’ telefoon en computer werden na zijn verdwijning meegenomen door twee truckers, zo blijkt nu. Daardoor maakte de simkaart van Kamphuis later contact met een telefoontoren in het zuiden.