De Coentunnel.
Volledig scherm
De Coentunnel. © ANP

Op dit stukje snelweg gebeurden vorig jaar de meeste ongelukken

De noordelijke ingang van de Coentunnel was vorig jaar het gevaarlijkste stukje snelweg van Nederland. Het ging hier vorig jaar wel 63 keer mis.

Dat meldt Stichting Incident Nederland, die verantwoordelijk is voor de berging van personenvoertuigen na ongevallen. Het gaat specifiek om stukken snelweg van één kilometer.

Ook de noordelijke uitgang van de Coentunnel doet het niet best: daar vonden vorig jaar 48 ongelukken plaats. In 2018 waren dat er nog maar 18 in totaal. 

Niet eerder gebeurden er op één kilometer snelweg in een jaar tijd zoveel ongevallen.

Een mogelijke oorzaak voor de stijging van ongelukken is het slechte weer. Auto’s zonder goede banden kunnen dan slippen in de bocht en in de vangrail terechtkomen. Ook slijtage van het wegdek kan een rol spelen bij het hoge aantal.

  1. Hoofdredacteur: ‘We moesten wel reageren op de  beschuldiging van censuur’
    Podcast

    Hoofdredac­teur: ‘We moesten wel reageren op de beschuldi­ging van censuur’

    ‘De speech van Koning Willem-Alexander op De Dam tijdens de jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei oogstte veel lof. Vandaar ook dat het AD een deel van die speech op de site wilde laten zien.,’ vertelt hoofdredacteur Hans Nijenhuis in de podcast Hoofdzaken. ‘De hele speech mocht niet geplaatst worden, dus moest er een keuze gemaakt worden, maar daar zat een zinnetje niet in. Toen werden we op Twitter beschuldigd van censuur.’