Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

Op één-na-drukste avondspits van 2019 door ongevallen: ruim 458 kilometer file

Rijkswaterstaat spreekt van de op één-na-drukste avondspits tot nu toe van 2019: in totaal stond er vanavond ruim 458 kilometer file. Grootste oorzaak waren meerdere ongevallen op drukke snelwegen. Tegen 19.00 uur werd het langzaam, maar zeker rustiger op de weg.

De ANWB waarschuwde begin van de avond al voor een zware avondspits omdat op meerdere snelwegen ongelukken waren gebeurd. Het ging mis op de A4 bij knooppunt De Nieuwe Meer, de A13 bij Delft en de A20 bij Rotterdam. ,,Het wordt een avondspits die veel hoofdbrekens kost’’, aldus een woordvoerder eerder.

Door een ongeval met een zwaar transport was de A4 bij knooppunt De Nieuwe Meer uren dicht. Een vrachtwagen kreeg een klapband en raakte van de weg. Dieselolie kwam op het wegdek terecht en daardoor gingen twee motorrijders onderuit, aldus de woordvoerder. Hoe ze eraan toe zijn, is niet bekend. 

Door een bermbrand langs de A44 bij Kaagdorp/Noordwijkerhout was de snelweg in beide richtingen afgesloten. Op de A20 bij Rotterdam-centrum botsten een vrachtwagen en een bestelauto op elkaar, waardoor de snelweg richting Gouda werd afgesloten. Ook de verbindingsweg (A13/A20) was dicht als gevolg van het ongeluk.

Op de A13 (Den Haag-Rotterdam) reden ter hoogte van Delft meerdere auto’s op elkaar. De traumahelikopter werd ingezet. 

Goede Vrijdag

Ook donderdagavond wordt het een drukke spits, omdat veel mensen Goede Vrijdag vrij zijn. Het hele paasweekend zorgen dagjesmensen en honderdduizenden toeristen voor veel drukte op de weg.

Behalve de grote steden zijn dit paasweekend de Keukenhof, Paaspop in Schijndel en de Designer Outlet in Roermond de grote publiekstrekkers. Ook de attractieparken zijn erg populair. In Zandvoort worden zaterdag en zondag de jaarlijkse paasraces gehouden en in het oosten van het land trekken de traditionele paasvuren zondagavond veel bezoekers. In Zuid-Limburg is eerste paasdag de wielerwedstrijd Amstel Gold Race. De ANWB adviseert bezoekers aan het evenement om ruim op tijd te vertrekken.

Tweede paasdag zijn er naast veel dagjesmensen ook veel terugkerende (buitenlandse) vakantiegangers op de weg. Daardoor ontstaan vanaf het middaguur in het midden en zuiden van het land files.

  1. LIVE | 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven, theaters openen 1 juni met voorstellingen voor klein publiek

    LIVE | 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven, theaters openen 1 juni met voorstel­lin­gen voor klein publiek

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. In Europa hebben vliegmaatschappijen voor 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.