Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

Op één-na-drukste avondspits van 2019 door ongevallen: ruim 458 kilometer file

Rijkswaterstaat spreekt van de op één-na-drukste avondspits tot nu toe van 2019: in totaal stond er vanavond ruim 458 kilometer file. Grootste oorzaak waren meerdere ongevallen op drukke snelwegen. Tegen 19.00 uur werd het langzaam, maar zeker rustiger op de weg.

De ANWB waarschuwde begin van de avond al voor een zware avondspits omdat op meerdere snelwegen ongelukken waren gebeurd. Het ging mis op de A4 bij knooppunt De Nieuwe Meer, de A13 bij Delft en de A20 bij Rotterdam. ,,Het wordt een avondspits die veel hoofdbrekens kost’’, aldus een woordvoerder eerder.

Door een ongeval met een zwaar transport was de A4 bij knooppunt De Nieuwe Meer uren dicht. Een vrachtwagen kreeg een klapband en raakte van de weg. Dieselolie kwam op het wegdek terecht en daardoor gingen twee motorrijders onderuit, aldus de woordvoerder. Hoe ze eraan toe zijn, is niet bekend. 

Door een bermbrand langs de A44 bij Kaagdorp/Noordwijkerhout was de snelweg in beide richtingen afgesloten. Op de A20 bij Rotterdam-centrum botsten een vrachtwagen en een bestelauto op elkaar, waardoor de snelweg richting Gouda werd afgesloten. Ook de verbindingsweg (A13/A20) was dicht als gevolg van het ongeluk.

Op de A13 (Den Haag-Rotterdam) reden ter hoogte van Delft meerdere auto’s op elkaar. De traumahelikopter werd ingezet. 

Goede Vrijdag

Ook donderdagavond wordt het een drukke spits, omdat veel mensen Goede Vrijdag vrij zijn. Het hele paasweekend zorgen dagjesmensen en honderdduizenden toeristen voor veel drukte op de weg.

Behalve de grote steden zijn dit paasweekend de Keukenhof, Paaspop in Schijndel en de Designer Outlet in Roermond de grote publiekstrekkers. Ook de attractieparken zijn erg populair. In Zandvoort worden zaterdag en zondag de jaarlijkse paasraces gehouden en in het oosten van het land trekken de traditionele paasvuren zondagavond veel bezoekers. In Zuid-Limburg is eerste paasdag de wielerwedstrijd Amstel Gold Race. De ANWB adviseert bezoekers aan het evenement om ruim op tijd te vertrekken.

Tweede paasdag zijn er naast veel dagjesmensen ook veel terugkerende (buitenlandse) vakantiegangers op de weg. Daardoor ontstaan vanaf het middaguur in het midden en zuiden van het land files.

 1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’
  PREMIUM

  Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’

  Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit het Brabantse Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”
 2. Kritiek Baudet op abortus, euthanasie en werkende vrouwen zorgt voor ophef

  Kritiek Baudet op abortus, euthanasie en werkende vrouwen zorgt voor ophef

  Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, laat zich in een nieuw essay kritisch uit over de Nederlandse omgang met abortus en euthanasie. Ook beklaagt hij zich over de moderne vrouw die volgens hem verwoed een carrière nastreeft en daardoor nauwelijks meer kinderen krijgt. Op internet zijn de woedende reacties niet van de lucht. Baudet zelf is zich van geen kwaad bewust en noemt de berichtgeving ‘tendentieus'.