Burgemeester Eppie Klein van Scherpenzeel.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Eppie Klein van Scherpenzeel. © Mathilde Dusol

Op staande voet ontslagen burgemeester Klein van Scherpenzeel vecht besluit aan

Eppie Klein heeft een advocaat in de arm genomen om zijn ontslag als waarnemend burgemeester van Scherpenzeel aan te vechten. Zijn bezwaar en beroep gaan vandaag richting de rechter. Het is een belangrijke zaak, vindt ook het Genootschap van Burgemeesters.

22 reacties

 • Peter de Jong

  1 maand geleden
  Hoog tijd voor een gekozen burgemeester. Die kan alleen door de gemeenteraad worden ontslagen. Wel zo democratisch!
 • J Smid

  1 maand geleden
  Als het aan mij ligt worden alle provincies afgeschaft, het is een verlenging van de regentenkliek in Den Haag. En erger, de vele boeren die helemaal geen vergunning mochten hebben vanwege teveel uitstoot hebben die toch gekregen dankzij de provincie. Vaak is het bij fusie zo dat de burger geen inspraak heeft en nog erger, de gestelde doelen worden vrijwel nooit behaald.
 • Marco S. Zelf

  1 maand geleden
  Waarschijnlijk stond er "Functie elders" achter zijn naam. Al die lagen in de overheid zijn volstrekt overbodig. De CdK is een functie die er alleen is om politiek onheil (letterlijk kosten wat het kost) in stilte in de kiem moet smoren. Een positie om een af-geserveerd vriend-/innet/je een dik inkomen te geven. Zoals zoveel overheidsfuncties helaas. Het komt 'sociaal' over als werkgever, maar de burgers zitten met dit soort 'afgekeurde' mensen in hun maag en mogen het betalen.
 • J.C. Kattestaart

  1 maand geleden
  Ook hier blijkt maar weer.Loop je niet in de pas met de rest ,dan vlieg je er uit voordat je het beseft.Een adere mogelijkheid is ,dat je wanneer je teveel tegen stribbelt vriendelijk doch dringend naar een andere baan tegaan http://kijken.De hogere hand heeft altijd het laatste woord.
 • WZ Zuid

  1 maand geleden
  Even los van de materie: CdK is echt een nutteloze geldverslindende functie voor gesjochten politici. Afschaffen dus.