Linda Akkermans.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Akkermans. © Joost Hoving

Op zoek naar een reanimatiecursus, dankzij een voetbalwedstrijd die mij vooraf oninteressant leek

COLUMNLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

7 reacties

 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  Ik heb ook al eens op de website van het Rode Kruis gezocht naar zo'n cursus. Maar die moest ik toen zelf betalen, of sommige ziektekostenverzekeringen betaalden die via de aanvullende verzekering, maar ik ben niet aanvullend verzekerd. Ik zou GRAAG zo'n cursus volgen, maar helaas voel ik me niet geroepen die zelf te bekostigen. Julia van Damme
 • Gerber

  2 maanden geleden
  Met je reanimatie kan je jezelf ook opgeven bij het Rode Kruis voor een netwerk van hulpverleners. Zie artikel. https://www.rodekruis.nl/nieuwsbericht/snelle-reanimatie-mogelijk-door-nieuw-alarmeringsysteem/ Dit red mensenlevens. Ik heb zelf het belang hiervan ondervinden. Mijn man kreeg een hartstilstand en ben zelf begonnen met reanimeren maar binnen no-time stonden deze vrijwillers binnen om het over te nemen.
 • Tessa Vet

  2 maanden geleden
  Elke seconde telt echt. Vandaag is het precies een half jaar geleden dat ik thuis een hartstilstand kreeg op een leeftijd van 27 jaar. Dankzij het snelle handelen van de buren en de buurthulpverleners ben ik er aardig goed vanaf gekomen.
 • Rick van Wijk

  2 maanden geleden
  Als je gewoon reanimeert heeft het slachtoffer 10 % kans dat hij het red en dan alleen de bloedsomloop, de hersenen kunnen té lang zónder bloeddoorstroming hebben gezeten met álle gevolgen van dien, met een AED zijn de kansen véél groter, wát je niet kon zien, gelukkig maar was of ze de voetballer óók beademd hebben want dat is óók essentieel. Zuurstof en een AED kunnen levens redden, ik heb het op mijn werk meegemaakt,slachtoffer bij kennis, tóch drie weken later in het ziekenhuis overleden.
 • Besselink

  2 maanden geleden
  Gewoon ehbo cursus verplicht maken bij behalen rijbewijs, is volgens mij in sommige andere ook al zo.