Opbrengst zwemtocht Van der Weijden nadert 4,5 miljoen euro

Update + videoDe opbrengst van de zwemtocht die Maarten van der Weijden vorige week maakte, is opgelopen naar een bedrag van 4.311.810,72 euro. Dat is zondag bekendgemaakt tijdens de huldiging van Van der Weijden in Waalwijk. De langeafstandszwemmer werd ook nog eens benoemd tot ereburger van de gemeente Waalwijk.

Daarmee is de teller met bijna een miljoen euro opgelopen sinds afgelopen woensdag, toen de opbrengst nog stond op 3,5 miljoen euro. Het geld gaat via KWF Kankerbestrijding naar elf speciale projecten. ,,Ik ben zo onwijs dankbaar, wat een geld. Ik ben zo onwijs dankbaar", reageerde Van der Weijden op het bedrag.

Maarten hoopt de magische grens van 4,5 miljoen euro aan donaties te halen. De gemeente Waalwijk wees er dan ook op dat doneren nog steeds mogelijk is via de website www.11stedentocht.nl. Op het Raadhuisplein in Waalwijk zijn duizenden mensen bijeen gekomen voor de huldiging die om 13.30 uur begon. Onder andere Guus Meeuwis en O'G3NE treden op. Maar niet alleen artiesten en de zwemmer zelf staan in de belangstelling. Ook het dochtertje van Van der Weijden, Phileine, straalt op het podium. 

De zwemmer, die in Waspik woont, werd maandagavond ook in Leeuwarden gehuldigd. Een huldiging in Waspik was volgens de gemeente niet mogelijk omdat het in Waspik kermis is dit weekend. Om die reden was er geen geschikte locatie voor het evenement, waar naar verwachting duizenden bezoekers op af komen. 

Volledig scherm
Huldiging Maarten van der Weijden in Waalwijk van start. © Erik Haverhals

Uitputting

Van der Weijden zwom afgelopen weekend 55 uur en legde daarbij 163 kilometer af  om geld op te halen voor kankeronderzoek. Zijn doel was om 200 kilometer te zwemmen en daarbij elf Friese steden aan te doen. Door uitputting moest hij de tocht vlak voor Dokkum staken. 

Bekijk hieronder de beelden:

  1. Droomvakantie met vriendje eindigt in nachtmerrie: Nederlandse (24) ontsnapt aan dood bij overval
    PREMIUM

    Droomvakan­tie met vriendje eindigt in nachtmer­rie: Nederland­se (24) ontsnapt aan dood bij overval

    De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29) en zijn Nederlandse vriendin Linsey de Waele (25) zijn aan de dood ontsnapt bij een overval in Zuid-Afrika. Het koppel was met vakantie in het land, toen Tommaso op de avond van Valentijn plots oog in oog stond met twee gewapende kerels in de slaapkamer van hun verblijf. ,,Ik was zeker dat ze me zouden vermoorden”, vertelt de Belg - die sindsdien gekweld wordt door paniekaanvallen - tegen deze nieuwssite.