Advocaten Gerald Roethof en Machteld Roethof komen aan bij Justitieel Complex Schiphol, voorafgaand aan de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Moreno B. en Giermo B.
Volledig scherm
Advocaten Gerald Roethof en Machteld Roethof komen aan bij Justitieel Complex Schiphol, voorafgaand aan de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Moreno B. en Giermo B. © ANP

Openbaar Ministerie haalt fel uit naar advocaten in moordzaak Derk Wiersum

VIDEOHet Openbaar Ministerie heeft dinsdag fel uitgehaald naar de advocaten van de verdachten in de strafzaak over de moord op advocaat Derk Wiersum. Volgens het OM hebben de raadslieden in hun maandag uitgesproken pleidooien ‘grote woorden’ gebruikt, die de vraag oproepen of daar wel goed over is nagedacht. Justitie meent dat de uitlatingen niet passen bij ‘een zaak van dit kaliber, met deze ernst en deze gevolgen’.

71 reacties

 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Wat zou Peter R er van vinden ? Is er wel voldoende bewijs voor deze 2 ? Of zijn ze onschuldig ? Martien Snoeren
 • gert meijboom

  2 maanden geleden
  Het OM moet zich bezig houden met de zaak, niet met de advocaten. Commentaar van OM is soort van repliek in tweede termijn terwijl die er niet is. Het is aan de rechters nu.
 • Peter de Jong

  2 maanden geleden
  Uitstekend werk van Roethof c.s.! Het gaat er om, dat je gerede twijfel kan zaaien bij de claims van het OM. Advocaten hoeven niet met bewijzen te komen, dat moet alleen het OM. Overigens hadden Derk Wiersum, Peter R. de Vries en vele anderen nog gewoon geleefd als onze overheid drugs niet hadden gecriminaliseerd. Genotsmiddelen behoren normaal verkrijgbaar te zijn tegen betaalbare prijzen, net als brood. Hoeveel doden zijn er de afgelopen jaren gevallen door oorlogen tussen bakkers? Precies!
 • ANN LIMBOS

  2 maanden geleden
  Ze zijn toch zo lief meneer ! Niks kwade bedoelingen ! Het is allemaal een groot misverstand !
 • Mieske Heeren

  2 maanden geleden
  Een vuurwapen op zak hoort al gestraft te worden alsof de persoon moordplannen heeft en onderweg is om deze uit te voeren. Een vuurwapen op zak is in mijn ogen al een poging tot moord. Het wachten is alleen op de momenten dat ze hun laffe mannelijkheid kunnen bewijzen tegenover onschuldige en ongewapende slachtoffers.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Advocaat verdachte moord Derk Wiersum: ‘We moeten geen Amerikaanse toestanden krijgen’
  Play

  Advocaat verdachte moord Derk Wiersum: ‘We moeten geen Amerikaan­se toestanden krijgen’

  De 32-jarige Moreno B., volgens het Openbaar Ministerie betrokken bij de moord op advocaat Derk Wiersum, moet worden vrijgesproken. Dat betoogden zijn advocaten vandaag. Er is niet genoeg bewijs voor een veroordeling en er staat niet vast dat de daders een moord wilden plegen, menen zij. Mogelijk waren ze uit op zijn Rolex, suggereert advocaat Gerald Roethof. Vorige week eiste het OM levenslang tegen B. en medeverdachte Giërmo B. (37). Lees hieronder alles terug van de zitting van vandaag.