Rond de A1 ter hoogte van Kootwijkerbroek en Stroe is het boerenprotest dinsdagavond uit de hand gelopen. De politie kon voorkomen dat er boomstammen op de snelweg werden gelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Rond de A1 ter hoogte van Kootwijkerbroek en Stroe is het boerenprotest dinsdagavond uit de hand gelopen. De politie kon voorkomen dat er boomstammen op de snelweg werden gelegd. © Videostill

Opgepakte boeren online voor rechter: veiligheidsrisico's zijn te groot

Zes verdachte boeren die vrijdag moeten voorkomen bij de rechter-commissaris worden vanuit het Huis van Bewaring of een politiebureau via een online verbinding verhoord. De Raad voor de Rechtspraak stelt dat dit alleen kan als er zeer concrete en uitzonderlijke veiligheidsrisico’s zijn. 

36 reacties

 • eduard jacobs

  1 maand geleden
  De vertaling cq betekenis van het woord boer komt hier helemaal naar voren , Blijkbaar hebben die toch veel vakantie alle met een patsertrekker op pad , tijd en geld zat , met een veestapel die in 5 jaar verviervoudigd is vraag je om problemen simpel optel sommetje , 85 % export ....dhuu
 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  Het ergste moet nog komen als ze een paar boeren moeten tegen houden gaan ze het leger in zetten.Ze doen net of de criminelen los gebroken zijn,ik vindt het persoonlijk sterk overdreven,anderzijds het kabinet heeft het veroorzaakt!!
 • Henri Kwant

  1 maand geleden
  Gewoon al die driftkoppen & raddraaiers oppakken, van hun bed lichten en opsluiten, voor de wet is iedereen gelijk , ook qua berechting en arrest, waarom zouden we voor boeren en hun aanhang een andere vorm hanteren, ze staan niet boven de wet, opzouten met deze maffia, en een elk die hun acties goed praat of begrip vraagt voor hun emoties, ga je schamen, omdat ze een tractoortje heb, en een giertank, en denken ieder te kunnen intimideren, gewoon ouderwets oppakken, opsluiten geen uitzondering
 • J. Schottelndreier

  1 maand geleden
  @Folkers: als Greenpeace een spandoek ophangt, rijden ze niet met een trekker op de politie in. Als Greenpeace grote stenen laat zinken in een erkend zeereservaart waar de vissers tóch vissen, gaan de vissers kermen dat dat gevaarlijk is. Terwijl hun dieptemeters en sonar precies laten zien waar die stenen liggen. Greenpeaceboot werd door de Franse geheime dienst opgeblazen, 1 dode. Want Fra. wou doorgaan met bovengrondse atoomproeven op een atol in de Zuidzee waar mensen naast woonden. Helden!
 • folkers

  1 maand geleden
  Als er demonstranten in Pernis Cq Botlek chemische installaties beklimmen wordt er niet opgetreden.als daar wat fout gaat is half Rotterdam weg. En als ik dit vergelijk met de boeren vallen deze demonstraties te niet.