Jos van Wijk, voorzitter van de Coöperatie Laatste Wil, is weer op vrije voeten en thuis in Apeldoorn. Hij is nog wel verdachte.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos van Wijk, voorzitter van de Coöperatie Laatste Wil, is weer op vrije voeten en thuis in Apeldoorn. Hij is nog wel verdachte. © Rob Voss

Opgepakte voorzitter Coöperatie Laatste Wil woest om ‘heksenjacht’: ‘Blij dat ik niet thuis was’

Hij is geschrokken, maar strijdbaar. Jos van Wijk (73) is ervan overtuigd dat de inval in zijn huis, zijn aanhouding en verblijf in de politiecel een geplande actie is om Coöperatie Laatste Wil in een kwaad daglicht te zetten. ,,Het is een heksenjacht, we worden geframed. Maar ik heb absoluut niets strafbaars gedaan. Ik zou wel gek zijn als ik iemand de zelfdodingspil zou geven.’’

11 reacties

 • jan van Blitterswijk

  1 jaar geleden
  Een pilletje in de kluis voor in tijden van wanhoop zal niet voor een ieder 'het ei van Columbus' blijken te zijn. Persoonlijk had ik in menig miserabele periode een voorhanden zijnde pil doorgeslikt. Maar ik had toen geen 'einde verhaal pil' en ben momenteel een gelukkig mens.
 • P. Schuitema

  1 jaar geleden
  Waarom wordt er eigenlijk zo moeilijk gedaan als iemand vind dat zijn/haar leven voltooid is. Waarom worden terminaal zieke mensen kunstmatig in leven gehouden. Waarom vind men dat iedereen 150 jaar oud moet worden
 • Wildenbeest

  1 jaar geleden
  Hoog tijd dat er een andere wet komt! Mensen worden steeds ouder, hulpbehoevender en met "veel kunst en vliegwerk" in leven gehouden... Wie wil nu totaal afhankelijk zijn!! In z'n eigen vuil liggen omdat er niet genoeg personeel is.. Alleen al het idee dat ik een pilletje achter in de kast heb liggen zou me een stuk rustiger maken.. Het leven is eindig en daar moet je mee dealen, het is niet anders.
 • J.C. Kattestaart

  1 jaar geleden
  Ik ben het volledig eens met de hieronder ingezonden reactie's.Het is onbegrijpelijk dat je niet over je EIGEN leven kan beslissen.
 • Hanneke Meer

  1 jaar geleden
  Volgens mij is het handelen tegen de natuur in, want anders zou je niet iemand anders met een poeder nodig hebben om te sterven. We worden wel door de medische wetenschap ouder en voor sommigen had dat dus achteraf gezien eigenlijk niet gehoeven.