‘Volstrekt onaanvaardbaar’ noemt burgemeester Joost van Oostrum de flyer voor designerdrug 3-MMC die in Berkelland in de brievenbus viel. Maar hij kan er weinig tegen doen, blijkt nu.
Volledig scherm
‘Volstrekt onaanvaardbaar’ noemt burgemeester Joost van Oostrum de flyer voor designerdrug 3-MMC die in Berkelland in de brievenbus viel. Maar hij kan er weinig tegen doen, blijkt nu. © Joost van Oostrum

Ophef over legale reclamefolders voor partydrug 3-MMC in brievenbus: ‘Te gek voor woorden’

In de gemeente Berkelland (Gelderland) is verontwaardiging ontstaan vanwege de verspreiding van reclamefolders voor de verslavende partydrug 3-MMC. Burgemeester Joost van Oostrum kan niet ingrijpen. „Het is een legaal product.”

  1. Radeloze ouders van overleden Gerjan (26) slaan alarm in Den Haag: ‘Verbied 3-MMC per direct!’
    PREMIUM

    Radeloze ouders van overleden Gerjan (26) slaan alarm in Den Haag: ‘Verbied 3-MMC per direct!’

    Gerrit en Bea van ’t Hul uit Wezep hebben in een emotionele brief staatssecretaris Paul Blokhuis gevraagd om de drug 3-MMC per direct te verbieden. Op 10 oktober stapte hun zoon Gerjan (26) uit het leven. ,,Hij gebruikte 3-MMC, gaf dat ook toe. We zagen hem de laatste maanden afglijden’’, zegt vader Gerrit. Hij noemt het ‘onvoorstelbaar’ dat de zogenoemde designerdrug gewoon online te bestellen is.