Volledig scherm
Studenten van hogeschool Inholland Haarlem. Archieffoto © anp

'Opleidingen hts en heao komen terug'

Hogeschool Inholland vermindert het aantal opleidingen om weer herkenbaar te worden voor studenten en bedrijven. 'De hts en de heao komen terug', zegt bestuursvoorzitter Doekle Terpstra volgens de NOS.

Terpstra zegt dat studenten weer een stevige basisopleiding krijgen met aan het eind een specialisatiejaar. Vage opleidingen verdwijnen en er komen hoofdrichtingen.

Hogeschool Inholland kwam in 2010 in opspraak toen bleek dat studenten ten onrechte een diploma hadden gekregen. Vier opleidingen hadden geen niveau. Het ging om Bedrijfseconomie en Media en Entertainmentmanagement in Haarlem en soortgelijke opleidingen in Diemen.

  1. ‘Ik was zo depressief dat ik dacht: als ik nu onder een auto loop, ben ik blij dat het afgelopen is’
    PREMIUM
    Interview

    ‘Ik was zo depressief dat ik dacht: als ik nu onder een auto loop, ben ik blij dat het afgelopen is’

    Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.