Een mobiele intensive care-unit komt aan met een ic-patient die overgeplaatst wordt naar het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.
Volledig scherm
Een mobiele intensive care-unit komt aan met een ic-patient die overgeplaatst wordt naar het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. © ANP

Opnamestop in vijf ziekenhuizen: patiënten overnachten op spoedhulp

Diverse ziekenhuizen in Zuid-Holland slagen er niet meer in alle coronapatiënten te verwerken. Vanavond hadden minstens vijf ziekenhuizen in de provincie een opnamestop. Sommige patiënten moesten bij gebrek aan een verpleegbed op de spoedeisende hulp overnachten. Ook in Brabant is de druk groot. Ziekenhuizen eisen strengere coronamaatregelen.

  1. Alexander ziet foto verongelukte bus in Utrecht op internet en denkt meteen: ‘Dat is pa’
    PREMIUM

    Alexander ziet foto verongeluk­te bus in Utrecht op internet en denkt meteen: ‘Dat is pa’

    Als Alexander zondagmiddag op sociale media een foto voorbij ziet komen van een verongelukte bus in Utrecht, weet hij het meteen zeker: ,,Dat is pa.” Zijn vriendin probeert hem nog gerust te stellen. ,,Ze zei: je weet niet of hij vandaag rijdt.” Maar als hij zijn moeder huilend aan de telefoon krijgt, wordt zijn vermoeden bevestigd. Het is zijn vader Cock (67) die achter het stuur van bus 28 onwel is geworden.