Sywert van Lienden.
Volledig scherm
Sywert van Lienden. © ANP

Opnieuw beslag gelegd bij Van Lienden en zakenpartners, onder meer op woningen en auto's

UpdateDe Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft opnieuw beslag gelegd op onder meer financiële tegoeden in het strafrechtelijk onderzoek naar Sywert van Lienden en de andere voormalig bestuurders van de Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA). Het gaat verder om woningen en auto’s, meldt het Openbaar Ministerie.

72 reacties

 • Henri Plusje

  1 maand geleden
  Ze hebben tijd genoeg gehad om een deel van de winst veilig te stellen .
 • G. de Groot

  1 maand geleden
  Sywert heeft de gaten van de wet opgezocht. Degenen met boter op hun hoofd zijn onze ambtenaren/beleidsvoerders/staatssecretarissen en ministers. Die hebben het onder hun ogen laten gebeuren met ons belastinggeld.
 • Lydia Rekker

  1 maand geleden
  KLOK: Wat maakt u met de aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zo zeker van het feit dat HdJ naïef is geweest en geen geld opgestreken heeft?? Ook een kabinetslid heeft belangen en die verstrengelen óók vaak nogal eens leert onze geschiedenis. Daarover kan pas ge/veroordeeld worden aan het eind van de show als de onderste steen de kans gekregen heeft om bovenop te liggen. Ik heb zo mijn vraagtekens bij de veronderstelde naiviteit!! ✌
 • J Vergouwen

  2 maanden geleden
  Gerrit van der Burg, als u rechtvaardigheid inderdaad zo hoog in uw Openbaar Ministerie vaandel heeft staan als u zegt, waarom dan ook geen strafrechtelijk onderzoek naar betrokken "faciliterende" politici en ambtenaren bij deze mondkapjes fraude of al die andere vermiste miljoenen belastinggeld? Hoe staat het met uw politieke afhankelijkheid/persoonlijke integriteit? Dit alles doet me denken aan uw OM klassejustitie in de witwasaffaire bij de banken. Geef Vrouwe Justitia haar blinddoek terug!
 • nicole ruijter

  2 maanden geleden
  Volgens mij zijn de toenmalige minister en zijn ambtenaren net zo schuldig als dit tro die heel vlug hun zakken wilden vullen dus ook de witte borden voor de rechter minimaal als medeplichtig