Volledig scherm
ARCHIEF: Incident in mei 2018 waarbij Frans gezin uit stapt tijdens safari in Beekse Bergen

Opnieuw gezin uit auto gestapt in Beekse Bergen

Opnieuw hebben bezoekers hun leven gewaagd in de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Twee passagiers van een auto met Duits kenteken stapten gisteren uit in het Cheeta-verblijf, zo bevestigt een woordvoerster.

Het ging om een Duits gezin, ‘dat meteen doorhad dat het niet de bedoeling was’. In mei vorig jaar doken er beelden op van een Frans gezin dat tot twee keer toe uit de auto stapte en werd beslopen door jachtluipaarden.

De situatie werd dit keer nooit zo penibel als destijds, aldus de woordvoerster. ,,De ranger heeft heel adequaat gehandeld. Het was vrijwel direct opgelost. Ze hadden meteen door dat het niet de bedoeling is om de uit auto te stappen.’’ Het incident duurde maar luttele seconden. Volgens de woordvoerster zijn bezoekers die op dat moment in een safaribus zaten getuigen geweest van de gebeurtenis. 

Het is ten strengste verboden om uit de auto te stappen tijdens een safari door de Beekse Bergen. Dat wordt in meerdere talen aangegeven op borden door het gehele park. ,,Wij hebben miljoenen gasten per jaar, dus uitzonderlijke gevallen zijn niet vreemd. Gelukkig is het dit keer meteen opgelost.’’

Frans gezin

In mei vorig jaar werd een Frans gezin bijna het slachtoffer van jachtluipaarden. De bezoekers stapten nietsvermoedend uit hun auto en werden beslopen door de beesten. Het voorval werd op camera vastgelegd en ging wereldwijd viraal. Het incident leidde toentertijd tot veel verontwaardiging. ,,Het gezin heeft heel veel geluk gehad’', zei de manager van het safaripark daarna. ,,Dit is niet iets wat je dagelijks meemaakt.’’

Ook de Tweede Kamer reageerde destijds. Maar toen klonk er geen brede roep om extra veiligheidsmaatregelen. ,,Tegen zoveel domheid kun je je niet wapenen.’’

Ook nu laat Safaripark Beekse Bergen weten niet van plan te zijn extra maatregelen te nemen.

Bekijk hieronder beelden van het incident met het Franse gezin:

  1. Christelijke koepel: ‘homogenezing’ komt voor in Nederland en moet verboden worden

    Christelij­ke koepel: ‘homogene­zing’ komt voor in Nederland en moet verboden worden

    De roep om een verbod op zogenoemde ‘homogenezing’ in kerken wordt sterker. LKP, de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging, wil dat de regering paal en perk stelt aan de praktijk, waarbij actief geprobeerd wordt om de geaardheid van kerkgangers te veranderen. ‘Deze behandelingen zijn uiterst schadelijk voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van mensen', stelt de organisatie.
  2. Deken daagt advocaat Soerel voor tuchtrechter na optreden bij Jinek

    Deken daagt advocaat Soerel voor tuchtrech­ter na optreden bij Jinek

    Strafadvocaat Nico Meijering moet zich verantwoorden voor de Raad van Discipline, de tuchtrechter voor advocaten, omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan een spreekverbod. Meijering mocht zich van de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten niet publiekelijk uitlaten over een geschil tussen zijn kantoor en dat van collega-strafpleiter Stijn Franken. Maar dat deed Meijering wel: bij de talkshow van Jinek sprak de advocaat over de kwestie.