Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol. © Marco Okhuizen

Opnieuw intellectueel geschoffeerd en geminacht door de VVD

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

De VVD etaleerde gisteren een bijzonder staaltje damage control.

De regeringspartij die uitblinkt in integriteitsschandalen, en al zes jaar koploper in de bedenkelijke lijst van politici die negatief opvallen, had te kampen met slechte publiciteit, omdat Thierry Aartsen, een aspirant Kamerlid uit Breda, aldaar fractievoorzitter, de vreemde gewoonte heeft om zich als een totale malloot op sociale media te gedragen.

Hij hekelde de creativiteit van depressieve mensen die telkens maar weer voor een trein springen, juichte om een racistisch lied over Sylvana Simons en vindt de PVV eigenlijk een ontzettend toffe partij. Dat laat een onderzoek in zijn oude tweets zien.

  1. Demonstratie anti-Zwarte Piet in Tilburg gestaakt,  tientallen pro-Zwarte Pieten aangehouden
    video

    Demonstra­tie an­ti-Zwar­te Piet in Tilburg gestaakt, tientallen pro-Zwar­te Pieten aangehou­den

    In Tilburg heeft de politie zondag tientallen arrestaties verricht rondom rondom de intocht van Sinterklaas in de Brabantse stad. Het gaat om een groep van zo'n vijftig personen die zich keerden tegen de anti-Zwarte Piet-actievoerders. De aanhouding ging niet zonder slag of stoot: er vielen wat klappen tussen de agenten en demonstranten. Ook werd er vuurwerk afgestoken. De mensen die zijn opgepakt, zijn in een touringcar gezet en naar het politiebureau gebracht.