Volledig scherm
verklikkerstrand, renesse, foto dirk-jan gjeltema © Dirk Jan Gjeltema

Opnieuw mensen in de problemen op zandbank Renesse

Hulpdiensten moesten vandaag opnieuw uitrukken voor strandgangers op de zandplaat voor de kust van de Zeeuwse badplaats Renesse. Afgelopen donderdag overleed een vrouw nadat ze door snel opkomend water werd ingesloten. Deze keer kwamen de wandelaars met de schrik vrij.

Rond 13.15 uur vanmiddag kwam er een melding binnen dat een aantal personen op de zandbank liep tijdens vloed. Een reddingboot van de KNRM is direct richting de zandbank gevaren. Tegelijkertijd is de brandweer het strand op gereden. Dankzij het snelle optreden van de hulpdiensten konden de strandgangers op tijd worden gewaarschuwd. 

Bij de duinovergang staan grote waarschuwingsborden die de gevaarlijke situatie uitleggen. Toch komt het vaker voor dat mensen in de problemen gekomen. Afgelopen donderdag nog raakten vier mensen ingesloten door het snel opkomende water. Een 45-jarige vrouw uit het Belgische Vilvoorde en een hond kwamen daarbij om het leven. Een meisje van 8 ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Lian van Heijst uit Hoogeloon, op vakantie in Renesse, zag het drama voor haar ogen gebeuren vanaf het terras van strandpaviljoen De Zwaluw en is er nog kapot van. ,,Je zag ze gewoon spartelen in het water. Die vrouwen, die kinderen. En je kon niks doen. Het was afschuwelijk.”

Burgemeester Gerard Rabelink onderzoekt of en hoe de veiligheid op het strand verbeterd kan worden.

Afgelopen donderdag overleed een vrouw nadat ze door snel opkomend water werd ingesloten. Een ooggetuige zag het gebeuren. Bekijk hier de video: