Volledig scherm
De uitgebrande auto's © De Gelderlander - Roland Heitink

Opnieuw onrust in Ede: vier auto's uitgebrand

Ondanks een samenscholingsverbod was het in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw onrustig in Ede. Vier auto's raakten zwaar beschadigd door brand, eén auto werd totaal verwoest.

Quote

Deze jongens willen gewoon rotzooi schoppen

Cees van der Knaap, burgemeester Ede

Op het moment dat de brandweer ter plaatse kwam, tussen 3.00 en 4.00 uur 's nachts, stond één auto volledig in brand. De voertuigen die ernaast geparkeerd stonden liepen grote schade op. Het is de tweede nacht op rij dat er auto's in vlammen op gaan.

Samenscholingsverbod
Het is al een paar dagen onrustig in de Edese wijk Veldhuizen, en dan vooral in het gebied rond winkelcentrum De Lindenhorst. Een groep van vijftig tot zestig jongeren, vooral van Marokkaanse afkomst, heeft de afgelopen dagen voor flinke onrust gezorgd in de wijk door auto's uit te laten branden, vernielingen aan te richten en relletjes te veroorzaken.

 ,,Ik ben echt giftig", zei burgemeester Cees van der Knaap hier eerder over. ,,Deze jongens willen gewoon rotzooi schoppen.'' Inmiddels heeft de burgemeester een samenscholingsverbod ingesteld. Ook mag de politie preventief foullieren.