Studenten tijdens een ontgroening (foto ter illustratie).
Volledig scherm
Studenten tijdens een ontgroening (foto ter illustratie). © Archieffoto Pim Mul

Opnieuw slachtoffers bij ontgroening: Groningse studentenvereniging verzwijgt incident

Ontgroening heeft nieuwe slachtoffers gemaakt in Groningen. Vier studenten vielen flauw en tientallen andere werden onwel. De Groningse studentenvereniging Albertus Magnus heeft dat niet gemeld bij de universiteit, ondanks afspraken dat wel te doen, meldt de Volkskrant. Een woordvoerster van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) bevestigt het bericht.

 1. Geen potje padel na 20.00 uur door geluidsoverlast: ‘Dit gaat ons leden kosten’
  PREMIUM
  25

  Geen potje padel na 20.00 uur door geluids­over­last: ‘Dit gaat ons leden kosten’

  Door het hele land lopen momenteel rechtszaken tegen geluidsoverlast van padelbanen, zo ook in Beverwijk. Daar wonen de bewoners van het woonwagenpark pal naast tennisvereniging LTC D.E.M. Hun nieuwe padelbanen werden afgelopen maart op feestelijke wijze geopend, maar voor de buren is het alles behalve feest. Zij zijn vanwege geluidsoverlast naar de rechter gestapt. Die geeft hen gelijk: de padelbanen moeten vanaf november elke avond om 20.00 uur sluiten.
 2. Ontgroening bij Vindicat: 'Het is gewoon marteling'
  Play

  Ontgroe­ning bij Vindicat: 'Het is gewoon marteling'

  Wouter B., die tijdens een ontgroeningsritueel bij het Groningse Vindicat op het hoofd ging staan van aspirant-lid Rogier, heeft een werkstraf van 240 uur gekregen. Ook moet hij een dag de cel in en zijn slachtoffer 5.066 euro betalen. Dat heeft de rechtbank Groningen net besloten. De rechtbank acht zware mishandeling bewezen. Verslaggever Victor Schildkamp heeft een onthutsend beeld gekregen van de ontgroeningsrituelen die normaal geheim blijven. ''Mensen worden tegen de muren gesmeten en op de grond gegooid. Dat is gewoon marteling.''