De 40ste editie van het loopfeest, met hier de massa op de Erasmusbrug net na de start, is verplaatst naar 11 april 2021. De startbewijzen blijven geldig.
Volledig scherm
PREMIUM
De 40ste editie van het loopfeest, met hier de massa op de Erasmusbrug net na de start, is verplaatst naar 11 april 2021. De startbewijzen blijven geldig. © Pim Ras Fotografie

Opnieuw streep door Marathon Rotterdam, jubileumeditie schuift door naar 11 april

Voor de eerste keer in de historie moet de NN Marathon Rotterdam een jaar overslaan. De 40ste editie, die vanwege het coronavirus al van 5 april naar 25 oktober was verplaatst, wordt niet in 2020 gelopen, maar pas op 11 april 2021. Dat heeft de organisatie zojuist bekendgemaakt. ,,Het is zuur en bitter, maar de coronamaatregelen maken het organiseren van zo’n groot evenement onmogelijk’’, aldus marathondirecteur Mario Kadiks.

 1. Corona of niet, lopers pakken zware trainingen voor Marathon Rotterdam massaal weer op
  PREMIUM

  Corona of niet, lopers pakken zware trainingen voor Marathon Rotterdam massaal weer op

  Coronavirus of niet, hardlopers beginnen massaal aan de voorbereiding voor de jubileumeditie van de NN Marathon Rotterdam op 25 oktober. De komende weken beginnen voor velen de lange, zware duurlopen, al is nog volkomen onzeker of het evenement dat in april werd afgelast nu wel op de loopkalender blijft en zo ja, op welke wijze. ,,We hebben ook redenen om hard te lopen als de marathon niet doorgaat.’’
 2. LIVE | Pfizer-baas: ‘Virus gaat nog jaren rond’, voorzitter Zwitserse bank weg na breken quarantaine
  CORONAVIRUS

  LIVE | Pfi­zer-baas: ‘Virus gaat nog jaren rond’, voorzitter Zwitserse bank weg na breken quarantai­ne

  Volgens Albert Bourla, baas van farmaceut Pfizer, zal het coronavirus nog jaren rondgaan. Tot grote maatregelen zal daar naar idee van Bourla niet meer leiden. In het middelbaar beroepsonderwijs en op universiteiten en hogescholen wordt vanaf vandaag weer fysiek onderwijs gegeven. Wel geldt dat er maximaal 75 mensen tegelijkertijd aanwezig mogen zijn in een les- of collegezaal. Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.