Volledig scherm
Drie van de jongemannen hebben een treinkaartje gekregen naar Ter Apel, waar een centraal opvangcentrum is voor asielzoekers. © anp

Opnieuw vluchtelingen gezien die uit vrachtwagen op A2 bij Maastricht klimmen

De politie heeft vanmorgen meerdere meldingen ontvangen over vluchtelingen die in de omgeving van Maastricht langs de snelwegen A79 en A2 liepen. Het ging daarbij om een groep van tien tot vijftien jongemannen. De gealarmeerde politie heeft drie van hen kunnen aanspreken. De overigen zijn spoorloos.

De drie aangesproken wandelaars hebben een treinkaartje gekregen naar Ter Apel, waar een centraal opvangcentrum is voor asielzoekers. ,,Dat is protocol bij minderjarige vluchtelingen’’, zegt een politiewoordvoerder. De vluchtelingen zijn vermoedelijk, op een parkeerplaats langs de snelweg, uit een vrachtwagen geklommen. De afgelopen weken zijn in Limburg meerdere soortgelijke meldingen gedaan. 

Vorige maand sprongen zo'n dertig mensen uit een vrachtwagen op de A2 bij Gronsveld. Zij renden vervolgens over de A2 naar de Maastrichtse wijk De Heeg. Politie en marechaussee wisten in de loop van de dag elf vluchtelingen op te pakken. De chauffeur van de truck, een 22-jarige man uit Roemenië, werd aangehouden. De vrachtwagen is in beslag genomen. De vluchtelingen waren onderweg naar Engeland. Waarom zij bij Maastricht uit de vrachtwagen zijn gesprongen, is niet bekend. 

Kijk hier naar de reactie van de politie op de 30 vluchtelingen die vorige maand uit een vrachtwagen sprongen: