Mylou's oog raakte flink opgezwollen na de klap
Volledig scherm
PREMIUM
Mylou's oog raakte flink opgezwollen na de klap © Facebook

Oppas (27) die operazangeres knock-out sloeg na vuurwerkruzie ‘wilde neefjes beschermen’

De 27-jarige man die zaterdag operazangeres Mylou Mazali met gebalde vuist buiten westen sloeg, deed dat naar eigen zeggen om zijn neefjes en nichtjes te beschermen. ,,Ik wilde haar niet slaan, het was noodweer. Ze stond op het punt om de kinderen iets aan te doen”, zegt hij tegen deze site. Een ooggetuige die tussenbeide sprong bevestigt het verhaal van de man. ,,Tot mijn verbazing bleef hij juist heel rustig.”

Het verhaal van Mylou Mazali, die na de mishandeling zelf de publiciteit opzocht, maakte veel los op sociale media. Haar volgers reageerden perplex op de beschuldiging dat kinderen haar hondje zouden hebben bestookt met vuurwerk en dat de politie haar vervolgens zou hebben ontmoedigd om aangifte te doen. Tweede Kamerlid Dilan Yesilgoz (VVD) bood zelfs aan om samen met haar naar de politie te gaan om alsnog aangifte te doen.

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, morgen demonstratie in Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, morgen demonstra­tie in Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland, Engeland en Denemarken gaan mensen de straat op om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”