Volledig scherm
Satudarah-oprichter Michel Boer (inzetje) is niet van plan zich over te geven. © ANP/Politie

Oprichter Satudarah op opsporingslijst

Eén van de oprichters van motorclub Satudarah is op de nationale opsporingslijst van de politie geplaatst. Het gaat om verdachte Michel Boer (52). 

Samen met drie anderen verdenkt de politie hem ervan leiding te geven aan een criminele organisatie die zich schuldig heeft gemaakt aan afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel.

Vuurwapengevaarlijk

Eind september werden de kopstukken Angelo M. (40) uit Tilburg, Xanterra M. (43) uit Tilburg en Paul M. (48) uit Maastricht aangehouden. Zij zitten nog vast. Michel Boer was toen niet op zijn verwachte verblijfplaats en heeft via zijn advocaat aan de politie laten weten dat hij niet van plan is om zich over te geven. Het was voor de politie reden om hem met naam en foto te tonen in Opsporing Verzocht. De politie waarschuwt dat de verdachte vuurwapengevaarlijk is.

De politie maakte in het opsporingsprogramma ook bekend dat er wordt gezocht naar de daders van een ernstige mishandeling van een clublid uit Geldrop. De man is vermoedelijk op een clubavond van Satudarah in Weert mishandeld en daarna met ernstige verwondingen afgeleverd bij het ziekenhuis in Geldrop. Het slachtoffer lag enkele dagen in coma maar wilde nadat hij was ontwaakt niet vertellen wat er met hem was gebeurd.

De politie hoopt dat clubleden hun zwijgplicht willen doorbreken.

  1. Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”
  2. Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een kajak-ongeluk’

    Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een ka­jak-ongeluk’

    Een jaar na de vermissing van ICT-expert Arjen Kamphuis staakt de Noorse politie haar onderzoek. De politie ter plekke gaat uit van een kano-ongeluk als meest reëel scenario voor de verdwijning. Een van de grote mysteries in de zaak lijkt wel opgelost: Kamphuis’ telefoon en computer werden na zijn verdwijning meegenomen door twee truckers, zo blijkt nu. Daardoor maakte de simkaart van Kamphuis later contact met een telefoontoren in het zuiden.