Oproep kankerpatiënten: haal de zonnebanken uit sportschool

Video/updateHuidkankerpatiënten en dermatologen roepen sportscholen vandaag op om de zonnebank de deur uit te doen. De uv-straling van de lampen kan huidkanker veroorzaken. Van alle nieuwe kankerpatiënten in ons land heeft de helft huidkanker. 

11 reacties

 • rinus v d berg

  2 maanden geleden
  Heftig zeg ! Die dingen zijn dus toch niet goed voor jouw huid ☹️ik dacht dat je het wel kon hebben eens in de tijd !?!?
 • P. Tettert

  2 maanden geleden
  Ik heb een opklapbare zonnebank met infraroodlampen, zo eentje die je onder je bed kan schuiven. 25 jaar geleden aangeschaft en een keer of 10 gebruikt, schat ik in. Instinctief heb ik de UV-straling altijd wel eng gevonden en ben er bewust voorzichtig ⚠️ mee geweest. Hoe mijn huid voelde na een zonnebankje in vergelijking met hoe bruin ik er van werd stond naar mijn gevoel niet in verhouding. Waarschijnlijk daarom nauwelijks gebruikt. Toch doe ik hem niet weg. Gebruik ik infrarood? Nee…raar hè?
 • Dick van Dijk

  2 maanden geleden
  Van roken krijg je longkanker en daar gaat men ook gewoon mee door 🤢🤔👹
 • Henk Dolman

  2 maanden geleden
  Weg met zonnebanken, weg met alcohol, sigaretten, snoep en vlees. Mijn idee geef iedereen bij je geboorte alvast een touw cadeau voor als je groot bent.
 • Olivier Vivet

  2 maanden geleden
  Niemand zegt dat ze eronder moeten gaan. Slaat nergens op.