Oproep kankerpatiënten: haal de zonnebanken uit sportschool

Video/updateHuidkankerpatiënten en dermatologen roepen sportscholen vandaag op om de zonnebank de deur uit te doen. De uv-straling van de lampen kan huidkanker veroorzaken. Van alle nieuwe kankerpatiënten in ons land heeft de helft huidkanker. 

10 reacties

 • P. Tettert

  1 jaar geleden
  Ik heb een opklapbare zonnebank met infraroodlampen, zo eentje die je onder je bed kan schuiven. 25 jaar geleden aangeschaft en een keer of 10 gebruikt, schat ik in. Instinctief heb ik de UV-straling altijd wel eng gevonden en ben er bewust voorzichtig ⚠️ mee geweest. Hoe mijn huid voelde na een zonnebankje in vergelijking met hoe bruin ik er van werd stond naar mijn gevoel niet in verhouding. Waarschijnlijk daarom nauwelijks gebruikt. Toch doe ik hem niet weg. Gebruik ik infrarood? Nee…raar hè?
 • Dick van Dijk

  1 jaar geleden
  Van roken krijg je longkanker en daar gaat men ook gewoon mee door 🤢🤔👹
 • Henk Dolman

  1 jaar geleden
  Weg met zonnebanken, weg met alcohol, sigaretten, snoep en vlees. Mijn idee geef iedereen bij je geboorte alvast een touw cadeau voor als je groot bent.
 • Olivier Vivet

  1 jaar geleden
  Niemand zegt dat ze eronder moeten gaan. Slaat nergens op.
 • Jam Kemps

  1 jaar geleden
  @van Bergen Als dat het grootste probleem is, is een totaal verbod beter.
 1. Organisaties van verzetsleden woest op NTR na weigering disclaimer bij serie: ‘We worden neergezet als lafaards’

  Organisa­ties van verzetsle­den woest op NTR na weigering disclaimer bij serie: ‘We worden neergezet als lafaards’

  De NTR gaat niet in op het verzoek van vier belangenorganisaties van verzetsmensen om een disclaimer te plaatsen voor een aflevering van het programma Het verhaal van Nederland. Dat laat de omroep donderdag weten. De organisaties, die vinden dat het programma ‘misleidende informatie’ bevat, starten een inzamelingsactie om juridische stappen te nemen: ‘We zijn geschokt.’