Volledig scherm
Ivo Opstelten. © anp

'Opstelten presenteert oude plannen als nieuws'

Minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven zouden oude plannen als nieuws presenteren. Dat blijkt uit onderzoek van het AD.

Coalitiepartner CDA en de oppositie vinden dat de VVD-bewindslieden te veel bezig zijn met hun imago als crimefighters, zo meldt de krant vandaag.

In zeker dertien gevallen hebben de bewindslieden hetzelfde plan meerdere keren gepresenteerd via persberichten. Zo is er binnen 9 maanden drie keer een persbericht gestuurd over het feit dat burgemeesters mogen besluiten burgers te fouilleren op straat. 'Je moet niet steeds iets presenteren als nieuws, dan laat je een vertekend beeld zien,' zegt CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg

  1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’
    PREMIUM

    Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’

    Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit het Brabantse Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”