Oranjes ontspannen bij fotosessie in Oberlech

De koninklijke familie heeft maandagmorgen in Oberlech geduldig geposeerd voor de internationale media. Prins Willem Alexander gaf zijn dochters Amalia, Alexia en Ariane meteen een wijze les mee. 'Geen sneeuwballen gooien naar de fotografen, dat blijft je je leven lang achtervolgen', waarschuwde hij.

Volledig scherm
© ANP

De prinsesjes waren door de fotografen uitgedaagd om met sneeuw te gooien om de beelden verlevendigen. Maar Willem-Alexander wist uit eigen ervaring dat dat soort opnamen een leven lang hergebruikt worden.

De fotosessie waaraan behalve het gezin van Willem-Alexander en Máxima ook koningin Beatrix kort deelnam, was ontspannen en gebeurde op dezelfde plek in Oberlech waar 2 jaar geleden ook de laatste fotosessie plaatsvond waaraan toen ook prins Friso en zijn gezin deelnamen. Het was toen voor het eerst dat koningin Beatrix met haar drie zoons en drie schoondochters alsmede al haar kleinkinderen kon worden gefotografeerd.

De belangstelling voor de ontmoeting met de Oranjes was dit jaar groter dan in andere jaren, door het aangekondigde aftreden van koningin Beatrix én het ongeval van Friso, dat zondag precies een jaar eerder gebeurde. Het was maandag de eerste keer dat de koninklijke familie in Lech kon worden gefotografeerd en het was tevens de laatste keer dat Beatrix er als koningin kon worden gekiekt.

Volledig scherm
© anp