Volledig scherm
Beelden vlak na het drama afgelopen donderdag. © ANP

Oss staat in weekeinde stil bij ongeluk

Oss staat dit weekeinde uitgebreid stil bij het ongeval met de stint afgelopen donderdag op een spoorwegovergang. Bij het ongeluk kwamen vier kinderen om het leven en raakte een vijfde kind (11) en een medewerkster (32) van kinderopvang Okido zwaargewond.

Volledig scherm
Leraren uit Oss hielden gisteren een herdenking bij de bloemenzee bij NS-station Oss West. De herdenkingsplek is vlakbij de spoorwegovergang waar het dramatische ongeval plaatsvond. © ANP

Alle amateursportclubs in Oss zijn vandaag en morgen een minuut stil voordat de wedstrijden beginnen. Sommige clubs hebben de jeugdcompetitie helemaal afgelast. Ook clubs uit het betaald voetbal gedenken de slachtoffers, onder meer door een rouwband te dragen.

Kerken en gebedshuizen in de Brabantse plaats zijn vandaag van 15.30 tot 17.00 uur open voor het opsteken van een kaarsje, gebed of een stiltemoment. Wie daar behoefte aan heeft, kan met een voorganger praten.

Condoleanceregister

Volledig scherm
Burgemeester Wobine Buijs van Oss tekent het condoleanceregister op het gemeentehuis. © EPA

In het gemeentehuis van Oss ligt sinds gistermiddag een condoleanceregister. Om dat te kunnen tekenen, is het gemeentehuis zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur open. Er is ook een digitaal condoleanceregister.

Theater De Lievekamp heeft de feestelijkheden voor het vijftigjarig bestaan versoberd. Alle buitenactiviteiten die voor vandaag en morgen gepland stonden, zijn naar binnen verplaatst. Ook kleinere festiviteiten in Oss passen hun programma aan.

Ziekenhuis

De 32-jarige begeleidster en het 11-jarig meisje die zwaargewond raakten bij het spoordrama, liggen nog altijd in het ziekenhuis. Van het meisje is bekend dat zij in het Radboudumc in Nijmegen ligt. Het onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding is in volle gang. Volgens een ooggetuige zou de bestuurster van de stint hebben geroepen dat haar remmen blokkeerden, maar daar kan de politie nog niets over kwijt.

De leerkrachten van de zwaar getroffen basisschool De Korenaer kregen ruggensteun van zo'n honderd collega's van andere scholen in Oss.