Osse scholen steunen docenten De Korenaer bij tocht naar herdenkingsplek

Ze hoefden niet alleen te gaan. De leerkrachten van de zwaar getroffen basisschool De Korenaer kregen ruggensteun van zo'n honderd collega's van andere scholen in Oss. Samen liepen ze vanmiddag in stilte van De Korenaer naar de herdenkingsplek bij station Oss-West. 

,,Het is een spontane actie", geeft Sandra Beuving van schoolbestuur SAAM aan. ,,Nadat de docenten van De Korenaer dit initiatief hadden genomen, meldden zich alras collega's van andere scholen om mee te gaan. Niet alleen van SAAM, maar ook van Filios." 

Volledig scherm
Juffen en meesters van de zwaar getroffen Korenaer zoeken steun bij elkaar op de herdenkingsplek bij station Oss-West. © Peter van Erp

Bij het ongeluk met een Stint op de spoorwegovergang bij Oss-West kwamen gisterochtend vier jonge leerlingen van De Korenaer om het leven, een 11-jarig meisje dat er op school zit raakte levensgevaarlijk gewond. 

Aangekomen bij het almaar uitdijende veld vol snijbloemen, knuffels, kaarsen, tekeningen en knutselwerken braken de emoties door het oppervlak. De juffen van De Korenaer zochten huilend steun bij elkaar, verderop in de rij vochten de meesters tegen hun tranen. ,,Deze massale blijken van medeleven is absoluut een troost voor ze", meent Sandra Beuving. 

Volledig scherm
© Jeroen Appels/Van Assendelft