Oud-bokser Rudi Lubbers aangekomen op Schiphol

Update + VideoOud-bokslegende Rudi Lubbers is weer terug in Nederland. Hij is vrijdagnacht samen met zijn zoon Marco aangekomen op Schiphol.Het is voor het eerst sinds jaren dat Lubbers, die aan lager wal raakte en met zijn vrouw Ria in een vervallen busje overleefde in ijskoud Bulgarije, weer terug is in het land.

Lubbers is blij dat hij nu weer in Nederland is en is iedereen dankbaar die hem en Ria heeft geholpen. De familie Lubbers vraagt nu iedereen om hen met rust te laten zodat zij hun leven weer op de rails kunnen krijgen in Nederland. 

Volledig scherm
Rudi Lubbers kreeg gisteren zijn noodpaspoort op de Nederlandse ambassade in Bulgarije © Nederlandse ambassade Bulgarije

,,Het is een vreemd gevoel om terug te zijn’’, zei de voormalige bokser, die in 1973 in Jakarta op punten verloor van Muhammad Ali, na zijn aankomst op Schiphol. ,,Ik word wel gelukkig door alle positieve berichten vanuit Nederland. Het heeft drie jaar geduurd om terug te keren.’’ 

Volledig scherm
Oud-bokser Rudi Lubbers voor zijn busje bij Kosharitsa in Bulgarije. © REUTERS

Lubbers leefde in Bulgarije onder erbarmelijke omstandigheden samen met zijn partner Ria en twintig zwerfhonden. Ze verbleven in het wrak van een bestelbus zonder verwarming of elektriciteit. Ria was er uiteindelijk zo slecht aan toe dat ze is opgenomen in een ziekenhuis. Rini Wagtmans, de drijvende kracht achter de hulpactie voor Lubbers, laat weten dat Ria komende week eveneens naar Nederland komt. Ze zal verder aansterken in het AMC ziekenhuis.

Lubbers is zielsblij met alle hulp die hij krijgt. Bekijk hier de video: