Volledig scherm
© anp

Oud-klasgenoot: indringer NOS was een loner

Langzaamaan druppelt er meer informatie binnen over de 19-jarige man die vanavond gewapend met een pistool en een brief het NOS-gebouw in Hilversum binnendrong.

Volledig scherm
© ANP
Quote

Ik heb van de brugklas tot de zesde bij hem in de klas. Hij was best een normale jongen, wel een beetje een 'loner'

Een oud-klasgenoot

Ron Fresen, politiek verslaggever van het NOS Journaal, meldde vanavond dat de dader 'een man uit de omgeving Den Haag is'. Hij zou momenteel student zijn in Delft en niet in het vizier van veiligheidsdiensten zijn geweest.

Het AD sprak vanavond een oud-klasgenoot van de dader. ,,Ik herkende hem op een filmpje dat ik doorgestuurd kreeg van vriendinnen van de middelbare school. Toen ging ik kijken op Facebook en zag ik de reacties op zijn profiel. Toen wisten we het zeker. Je verwacht zoiets niet, omdat je ook nooit denkt dat zoiets kan gebeuren. Ik ben er heel erg van geschrokken."

Op sociale media wordt de suggestie gedaan dat de man onlangs zijn ouders zou zijn verloren. Tegenover AD bevestigde de oud-klasgenoot dat de ouders nog in leven zijn.

'Loner'
De vrouw zat bij de dader op de middelbare school, het Novum College in Voorburg. ,,Ik heb van de brugklas tot de zesde bij hem in de klas gezeten. Hij was best een normale jongen, wel een beetje een 'loner' maar niet wereldvreemd ofzo. Ik heb nooit gemerkt dat hij heel actief met computers was.

De man woonde toen in de omgeving van Den Haag. ,,Zijn vader is heel erg ziek geweest, daarom heeft hij twee jaar geleden zijn examen niet gehaald. Hij was niet gek, niet gestoord ofzo. Daar heb ik nooit wat van gemerkt. Maar het wel een loner ja, zo kan je hem het best omschrijven.''