Volledig scherm
Een elektronisch sleutelkastje wordt geïnstalleerd. Het kastje kan met behulp van een 'druppel', een gecodeerde sleutelhanger, worden geopend. © ANP

Ouderenbond raadt gebruik sleutelkluisjes zonder politiekeurmerk af

Ouderenbond KBO-PCOB adviseert zogenoemde sleutelkluisjes zonder politiekeurmerk niet langer te gebruiken. De kastjes zijn makkelijk te kraken, zo bleek vanavond in het consumentenprogramma Kassa. Het programma liet zien dat een veelgebruikt merk van dit soort kluisjes in 15 seconden te kraken is.

De kluisjes worden gebruikt om een huissleutel in te bewaren waarmee onder meer thuiszorgmedewerkers bij cliënten naar binnen kunnen. Ze hangen vaak aan de buitenkant van een huis in het zicht. Volgens de bond is daarmee voor kwaadwillenden te zien dat er een kwetsbaar persoon woont, die misschien makkelijk in een babbeltruc trapt.

Kassa stelt dat er ieder jaar ongeveer achthonderd huishoudens het slachtoffer van een inbraak zijn doordat een onveilig sleutelkluisje bij de voordeur wordt opengebroken.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement