Volledig scherm
Politie. © ANP

Ouders aangehouden voor dood baby in Middelburg

De politie heeft vanochtend de vader en moeder van een twee weken geleden overleden baby aangehouden. Het jongetje werd op 23 mei met zwaar lichamelijk letsel opgenomen in het Rotterdamse Sophia Kinderziekenhuis, waarna hij de dag daarop overleed.

De verwondingen waren vermoedelijk het gevolg van kindermishandeling. De artsen waren achterdochtig en schakelden de politie in. Hierna is de politie een onderzoek gestart.

Er zijn tot nu toe enkele getuigen gehoord. In opdracht van het Openbaar Ministerie is sectie verricht op het lichaam van het jongetje. ,,Met de aanhouding van de ouders onderzoekt de politie of en op welke manier zij bij deze zaak betrokken zijn'', meldt de politie.

De baby verbleef sinds kort bij de rest van het gezin in de gemeente Veere, eerder was hij nog woonachtig in Middelburg. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kinderen adviseren: ‘Open Oudertelefoon, ouders willen ook dingen kwijt’

    Kinderen adviseren: ‘Open Oudertele­foon, ouders willen ook dingen kwijt’

    De Nationale Raad van Kinderen heeft zojuist minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geadviseerd over het taboe rond kindermishandeling. Gemiddeld zit in elke klas van dertig kinderen één kind dat te maken heeft met kindermishandeling of verwaarlozing. De 10- tot 14-jarigen adviseren vandaag op Wereld Kinderdag de vicepremier: ,,Open voor ouders een Oudertelefoon, want volwassenen willen ook dingen kwijt.’’