‘Ouders ernstig zieke kinderen verdienen meer verlof’

Ouders die een kind hebben met kanker melden zich noodgedwongen ziek op hun werk. Er moet een beter zorgverlof komen, vinden kankerpatiëntenorganisaties.

Quote

Mijn werkgever zei letterlijk: je dochter heeft kanker, jij toch niet, dan kun je toch gewoon komen werken

Ouder

Jaarlijks krijgen zeshonderd kinderen kanker. Bijna de helft van de ouders meldt zich ziek, omdat ze niet uit de voeten kunnen met het zorgverlof. Ze zijn overgeleverd aan het begrip van de werkgever die hen vrij geeft of extra maatregelen treft. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en de Vereniging Ouders, Kinderen & Kanker (VOKK) onder 420 ouders.

Officieel kunnen ouders, wanneer zij fulltime werken, twee tot zes weken zorgverlof opnemen. Dat is veel te kort, stellen de ouders. Een behandeling van leukemie kan bijvoorbeeld al twee tot drie jaar in beslag nemen. ,,Het is essentieel dat ouders steun kunnen geven aan hun levenbedreigend zieke kind”, benadrukt Hanneke van Krevel, directeur van de VOKK. 

96 procent van de ouders past zijn werksituatie aan om bij medische behandelingen te zijn en het zieke kind te steunen. Behalve het hoge percentage ziekmeldingen, neemt een kwart van hen zorgverlof op, gaat één op de vijf minder uren werken en stopt één op de tien zelfs (tijdelijk) met werken. Ook vakantie-uren worden opgeofferd om bij het zieke kind te kunnen zijn. ,,Mijn werkgever zei letterlijk: je dochter heeft kanker, jij toch niet, dan kun je toch gewoon komen werken’’, vertelt een ouder. Een ander: ,,Mijn kind heeft meer dan 200 nachten in het ziekenhuis gelegen. Daarvoor heb ik vijf dagen onbetaald verlof gekregen.’’

Volledig scherm
© Thinkstock

Parkeerkosten

Twee derde van de ouders krijgt het financieel moeilijker, omdat zij enerzijds minder uren gaat werken en tegelijkertijd meer uitgeeft aan zorgkosten dan ooit tevoren. ,,Denk aan parkeerkosten bij het ziekenhuis, een speciaal dieet, benzine. Vaak wordt er bezuinigd op de dingen die nog een beetje lucht in deze ellendige periode geven, zoals hobby- of sportuitgaven. Oók dat heeft impact op de rest van het gezin’’, beschrijft Mirjam van Belzen van de NFK.

Volgens de letter van de wet moet de werkgever bij kortdurend verlof 70 procent van het salaris uitbetalen, maar hoeft hij bij langdurig verlof (6 weken) helemaal niet door te betalen.

De NFK en VOKK vinden dat de verlofregeling voor deze specifieke groep ouders uitgebreid moet worden. Van Belzen: ,,Als jonge vaders meer vaderschapsverlof krijgen, moet het ook mogelijk zijn om verlof te krijgen wanneer je kind ernstig ziek is. Een kind heeft steun en begeleiding nodig. Maximaal zes weken verlof is helemaal niks.’’

Lees ook: Debby meldde zich ziek om voor zoontje Duuk te zorgen: ‘Het voelde alsof ik spijbelde’ (Premium)