Volledig scherm
Lotte van der Zee

Ouders van topmodel Lotte van der Zee: ‘We putten kracht uit alle steun’

De ouders van Lotte van der Zee, het 20-jarige topmodel uit Enschede dat vorige week werd getroffen door een hartstilstand, vinden de steun die ze krijgen hartverwarmend. ,,We putten kracht uit alle steunbetuigingen en we zijn ervan overtuigd dat Lotte dit ook zo voelt."

Eugeniek en Bert van der Zee laten op Instagram weten dat ze door de machteloosheid eerst dachten dat ze er alleen voor stonden, maar dat ze het prachtig vinden dat zoveel mensen intens meeleven. ,,Als je verdriet met elkaar deelt kan je verdrietig en gelukkig tegelijk zijn. Dit is iets dat jullie ons de afgelopen week hebben laten voelen", schrijven ze. 

Coma

Lotte van der Zee werd vorige week tijdens haar vakantie in Oostenrijk getroffen door een hartstilstand. Ze is in eerste instantie door haar ouders gereanimeerd. Sindsdien wordt ze door artsen in een kunstmatige coma gehouden. ,,Lotte’s situatie is helaas nog onveranderd. Wel is ze inmiddels overgebracht naar een universitair ziekenhuis in München, waar zij nog steeds in kritieke toestand onder intense supervisie van artsen in slaap wordt gehouden", schrijven haar ouders.

Van der Zee werd in 2017 uitgeroepen tot mooiste tiener van de wereld tijdens een wedstrijd in Guatemala. Een jaar eerder werd ze Miss Teen of the Netherlands.