Volledig scherm
© ANP

'Overheidsstichting wil SNS Reaal inlijven'

NL Financial Investments (NLFI), de stichting die de staatsdeelnemingen in ABN Amro en ASR voor de overheid beheert, zou SNS Reaal de helpende hand willen bieden. Dat meldt het Financieele Dagblad donderdag.

In de variant van NLFI verkoopt de Staat verzekeraar ASR aan SNS Reaal in ruil voor (nieuw uit te geven) aandelen. Het zou gaan om een bedrag van 2 miljard tot 2,5 miljard euro. Hierdoor wordt de staat feitelijk grootaandeelhouder van SNS Reaal. Bronnen in de financiële sector bevestigen tegen het Financieele Dagblad dat het NLFI deze optie heeft ingebracht bij SNS Reaal, DNB en het ministerie van Financiën.

Eerder bleek al dat SNS Reaal onder meer in bespreking is met een consortium onder leiding van de Britse investeringsmaatschappij CVC Capital over een versterking van het kapitaal.

  1. Jort Kelder: We zijn in een massapsychose beland, coronavirus wordt overschat
    TV-SHOW NL NA CORONA

    Jort Kelder: We zijn in een massapsy­cho­se beland, coronavi­rus wordt overschat

    De vraag wat media kunnen leren van deze crisis wordt zometeen in de speciale tv-show De Toekomst van Nederland door Angela de Jong, Johan Derksen en Jort Kelder besproken. Zijn media, zeker in het begin, kritisch genoeg geweest? Was het terecht dat kritiek van Maurice de Hond, Marianne Zwagerman en Kelder zelf aanvankelijk direct werd weggehoond, terwijl inmiddels het hele land over de onderwerpen praat die zij als eerste agendeerden?