Volledig scherm
Het echtpaar Sanne, Vincent en hun kinderen. © Das' Knuss Fotografie

Overleden jongetje loopt hand in hand met zijn moeder

Fotograaf Dasja Dijkstra-Zijlstra legde vorige week een wel heel speciaal moment vast. Een liefdevol gezin bestaande uit Vincent Pastoor en Sanne Peeters met hun twee dochters. Hun overleden zoon Mylan werd op bijzondere wijze aan de gezinsfoto toegevoegd.

,,Sanne vertelde mij dat zij en Vincent ook de trotse ouders waren van een grote, stoere jongen", zegt de fotograaf in een ontzettend veelgeprezen en gedeeld Facebookbericht. Het echtpaar verloor hun zoon op de dag van zijn geboorte. Mylan zou dit jaar december zes geworden zijn. 

Schaduw Mylan

Moeder Sanne vroeg fotograaf Dasja of Mylan als schaduw op de foto kon. ,,Wat een bijzonder verzoek. Ik heb lange tijd met Photoshop gewerkt, totdat ook hij met dit gezin meeliep”, aldus Dasja op haar Facebookpagina met de naam Das' Knuss Fotografie.

Het gebaar maakt veel los, zo blijkt uit de duizenden hartverwarmende reacties op Facebook. ,,Als onzichtbaar moeder van drie jongetjes ben ik hier heel blij mee. Overleden kindjes blijven altijd bij je", reageert een vrouw. Inmiddels is de foto meer dan 27 duizend keer gedeeld.

Eerbetoon

Voor sommige ouders blijkt het eerbetoon inspirerend. ,,Wauw. Dat zou ik ook nog graag willen. Ons zoontje is maar 1 dag oud geworden. Mooi als je toch ooit nog zoiets moois heb als een foto met z'n vijven", zegt een moeder onder het bericht. Dasja noemt de reacties overweldigend. ,,De bemoedigende woorden doen me erg goed."

Quote

Al die lieve reacties ontroeren ons. Dit hadden we nooit verwacht

Sanne Peeters

,,Al die lieve reacties ontroeren ons. Dit hadden we nooit verwacht.", vertelt Sanne Peeters. ,,Wat mooi dat we andere ouders hiermee steunen."

Mylan werd op 12 december in 2011 na een complexe zwangerschap van ruim 37 weken geboren. ,,Ze reanimeerden hem maar liefst 45 minuten. Helaas was hij hersendood. Toch wilden we hem dolgraag op de foto. Hij was ons eerste kind en hoort nog steeds bij het gezin", aldus Sanne.

Dankbaar

Aan fotograaf Dasja vroeg het stel daarom of Mylan ook op de foto  kon, met de leeftijd die hij nu zou hebben. Sanne: ,,We zijn Dasja erg dankbaar voor het prachtige eindresultaat."

  1. Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een kajak-ongeluk’

    Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een ka­jak-ongeluk’

    Een jaar na de vermissing van ICT-expert Arjen Kamphuis staakt de Noorse politie haar onderzoek. De politie ter plekke gaat uit van een kano-ongeluk als meest reëel scenario voor de verdwijning. Een van de grote mysteries in de zaak lijkt wel opgelost: Kamphuis’ telefoon en computer werden na zijn verdwijning meegenomen door twee truckers, zo blijkt nu. Daardoor maakte de simkaart van Kamphuis later contact met een telefoontoren in het zuiden.