Overval op Zaans Museum: 'Daders renden met een Monet naar buiten'

Video/UpdateHet Zaans Museum bij de Zaanse Schans in Zaandam is vanochtend het doelwit geworden van een gewapende overval, waarbij schoten werden gelost. De schietpartij was inderdaad een poging tot kunstroof, bevestigt de politie inmiddels.

8 reacties

 • Peter Meel

  3 maanden geleden
  Toch hoopgevend dat deze mannen kunstliefhebbers blijken te zijn. We moeten ze nog wel leren ongewapend het museum te bezoeken.
 • Peter de Jong

  3 maanden geleden
  Onvoorstelbaar, dat openbare musea, waar toch voor miljoenen aan kunst voor het grijpen ligt, zo slecht beveiligd zijn! Als dit kunstwerk in een commercieel museum te zien was geweest dan had niemand zomaar met een investering van 1,16 miljoen naar buiten kunnen lopen. Investeerders zouden hun kapitaal terugtrekken en directie en hoofd beveiliging zouden zich voor de rechter moeten verantwoorden. Blijkbaar denken onze musea dat het geld de belastingbetaler op de rug groeit!
 • Marco S. Zelf

  3 maanden geleden
  Niets geleerd van eerdere kunstroof, bewaking van lik m’n vestje. Op een scooter…. Ik zeg net als velen maar niets, want dat mag niet.
 • folkers

  3 maanden geleden
  Sneu sneu Nederland.
 • R. v. Dolder

  3 maanden geleden
  Net als bij “opsporing verzocht”, zijn het altijd dezelfde hoofdrolspelers. Gucci petjes en sneue nektasjes.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  18

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?