Volledig scherm
© anp

Overvaller NOS is 19-jarige man uit Pijnacker

De verdachte van de inval bij de NOS is een 19-jarige man uit Pijnacker. Hij wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en wapenbezit. Dat zei officier van justitie Johan Bac tijdens de persconferentie over de zaak. De jongen, naar verluidt Tarik Z., is geboren in Zoetermeer.

Volledig scherm
Pieter Broertjes. © anp

De politie is nog volop bezig met het opsporingsonderzoek. De autoriteiten kunnen verder nog niets zeggen over de achtergrond van de man. Bac zei nog niets te kunnen zeggen over onder meer de suggestie op social media dat de man onlangs zijn ouders zou zijn verloren. Tegenover AD bevestigde een oud-klasgenoot van de man dat beide ouders van de verdachte nog in leven zijn.

Speciaal team
,,Hilversum was sinds de aanslag in Parijs voorbereid op dit soort incidenten. Er is een speciaal politieteam dat kan ingrijpen bij incidenten op het mediapark. De politie was dan ook zeer snel ter plaatse.'' Dat zei burgemeester Pieter Broertjes vanavond tijdens een persconferentie naar aanleiding van de inval van een man bij het NOS-journaal.

Broertjes: ,,Het is wennen dat sinds Parijs de pers nu zelf in de belangstelling staat", aldus Broertjes. ,,Datgene wat er had kunnen gebeuren, een gijzeling, is niet gebeurd. Die zegeningen tellen we. (..) Het is van groot belang dat journalisten in rust en veiligheid hun werk kunnen doen."

Meisjes
Klasgenoot Rubin Tulp vertelde aan de NOS dat de man bij zijn ouders woont en dat de verdachte van meisjes en uitgaan houdt. De verdachte zou geen sympathie voor een radicale stroming hebben.